banner913
banner932
banner1012

Türkiye, Finlandiya'yı 13 dakikada yıktı

banner1020

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupaları I Grubu 5. hafta maçında Finlandiya'yı 2-0 yendi. Ay Yıldızlıları galibiyete taşıyan goller, Cenk Tosun'dan geldi. Milli Takım formasıyla 5. golüne ulaşan Cenk Tosun'un, bu gollerin dördünü Kuzey ülkelerine atması dikkat çekti

banner974
Türkiye, Finlandiya'yı 13 dakikada yıktı

banner971

2018 Dünya Kupası I Grubu'nda Finlandiya ile bir anlamda tamammı devam mı maçına çıkan A Milliler, rakibini Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 yendi, gruptan çıkma umutlarını diri tuttu. 
A Milliler'de Cenk Tosun önce 9 ardından 13. dakikalarda attığı gollerle karşılaşmanın çok kolay olacağı sinyalini verdi. İlk olarak sol kanattan İsmail Köybaşı'nın ceza sahasına ortasında Olcay Şahan,'ın dokunduğu top arka direğe gitti. O noktada bulunan Cenk Tosun topu kontrol etti, ardından yarım voleyle ağları havalandırdı ve A Milli Takımı, 1-0 öne geçirdi. 
13. dakikada ise Selçuk İnan'ın sağ köşe bayrağı dibinden kullandığı kornerde Cenk Tosun ön direkte harika yükselip kafayı vurdu, Finlandiya ağları 2. kez havalandı. 
Bu tür maçlarda genelde golü geç bulan A Milliler, oyunu rakip yarı sahaya yıkarken, Finlandiya karşısında görüntü tersine döndü. Konuk ekip, ilk yarının son 15-20 dakikasında baskın bir görüntü sergiledi ve oyunu yarı sahamıza yıktı. 41. dakikada ise Hetemaj'ın şutu direkten döndü ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 
A Milli Takım, ikinci yarıda skoru korumaya giderken, 90+3'te Enes Ünal'ın direkten dönen şutu dışında tehlikeli olamadı. Hücumda etkili olamayan Finlandiya gole uzak bir görüntü sergiledi ve Milliler, ilk yarıda 4 dakikada bulduğu gollerle maçtan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Cenk Tosun, A Milli Takım formasıyla 5. golünü atarken, 4'ünü Kuzey Ülkeleri'ne atması dikkat çekti. Daha önce Türkiye'nin, 24 Mart 2016'daki hazırlık maçında İsveç'i 2-1 yendiği maçın da gollerini atan Cenk Tosun, Finlandiya karşısında da galibiyeti getiren isim oldu. 
Bu galibiyetle puanını 8 yapan A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası'na katılma ümitlerini sürdürdü. 1 puanda kalan Finlandiya'nın ise gruptan çıkma şansı hemen hemen sona erdi. 

banner979

Etiketler; #türkiye
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.