banner913
banner932
banner1012

Avrupa’nın zirvesinde değişiklik yok

banner1020

İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Atletico Madrid, İtalya'da Milan, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Olympique Lyon, puan tablosunun zirvesinde yer aldı

banner974
Avrupa’nın zirvesinde değişiklik yok

banner971
Avrupa'nın en büyük futbol ligleri olarak kabul edilen İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A) ve Almanya'daki (Bundesliga) maçlara, hafta sonu devam edildi.
İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Atletico Madrid, İtalya'da Milan, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Olympique Lyon, puan tablosunun zirvesinde yer aldı.
PREMİER LİG’DE ZİRVE YARIŞI NEFES KESİYOR
İngiltere Premier Lig’de haftanın önemli maçında Chelsea'ye konuk olan Manchester City, başkentten 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Milli futbolcular Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'in formasını giydiği Leicester City, ikinci yarıda bulduğu gollerle deplasmandaNewcastle United'ı 2-1 mağlup etti. Çağlar Söyüncü, 79. dakikada oyuna dahil oldu.
Zirve mücadelesi veren Tottenham, sahasında Leeds United'ı 3-0'lık skorla geçerken, üst sıralara tırmanmaya çalışan Arsenal da deplasmanda West Bromwich'i 4-0 gibi farklı bir sonuçla mağlup etti.
Premier Lig'in 17. haftası sonunda bir maç eksiği bulunan Liverpool, 33 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturuyor. Manchester United'ın ikinci sırada yer aldığı puan tablosunda, 32 puanlı Leicester City üçüncü durumda bulunuyor.
ATLETİCO MADRİD KOLTUĞUNU KORUDU
İspanya La Liga’da sezona iyi bir başlangıç yapan Atletico Madrid, deplasmandaAlaves'i 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü.
Lige istediği gibi başlayamamasına rağmen son haftalarda çıkışa geçen Real Madrid, konuk ettiği CeltaVigo'yu 2-0 mağlup etti.
Zirve takibini sürdüren Real Sociedad, sahasında Osasuna ile 1-1 berabere kalırken, Barcelona ise Huescadeplasmanında galibiyete tek golle uzandı.
La Liga'da 38 puanla zirvede yer alan Atletico Madrid'i, 36 puanla Real Madrid, 30 puanla Real Sociedad, 29 puanla Villarreal ve 28 puanla Barcelona takip etti.
MİLANO EKİPLERİ ZİRVEYİ KAPSADI
İtalya Serie A’da şigi namağlup lider götüren Milan, deplasmandaBenevento'yu 2-0 yendi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 90 dakika sahada kaldı.
Zirve mücadelesi veren diğer Milano ekibi Inter, ağırladığı Crotone'yi 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup etti.
Ligde ilk yenilgisini geçen hafta Fiorentina karşısında alan son 9 yılın şampiyonu Juventus, sahasında Udinese'yi 4-1'lik skorla geçti.
Roma, sahasında Sampdoria'yı tek golle mağlup ederken, Napoli ise Cagliarideplasmanından 4-1'lik galibiyetle döndü.
Serie A'da 37 puana sahip Milan, liderliğini korudu. Milan'ı, 36 puanla Inter, 30 puanla Roma, 28 puanla Napoli, 27 puanla Juventus izledi.
BAYERN FARKLI
Almanya Bundesliga’da son 8 yılın şampiyonu Bayern Münih, sahasında Mainz 05'i 5-2 mağlup etti.
RB Leipzig, deplasmanda Stuttgart'ı tek golle geçerken, Bayer Leverkusen 2-1 yenildiği Eintracht Frankfurt deplasmanından puansız döndü.
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan Borussia Dortmund ise Wolsfburg'u 2-0 yendi.
Bundesliga'da 33 puanla lider konumdaki Bayern Münih'i, 31 puanlı Leipzig, 28 puanlı Bayer Leverkusen ve 25 puanlı Borussia Dortmund takip etti.
FRANSA’DA MÇLAR YARIN OYNANACAK
Olympique Lyon'un averajla liderlik koltuğunda oturduğu Fransa Ligue 1'de 18. hafta maçları 6 Ocak Çarşamba günü oynanacak.
Milli futbolcular Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in formasını giydiği ikinci sıradaki Lille, sahasında Angers'i ağırlayacak.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.