banner913
banner932
banner1012

"Türkiye her zaman çözümün yanındadır"

banner1020

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Malta'ya düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Malta Başbakanı Muscat ile görüştü. Yıldırım, görüşme sonrası ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Yıldırım'a Kıbrıs müzakereleri de soruldu.

banner974
"Türkiye her zaman çözümün yanındadır"

banner971

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat tarafından resmi törenle karşılandı.Görüşmenin ardından ortak bir bason açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Kıbrıs konusu ile ilgili sorulan bir soruya cevap vererek, "Türkiye her zaman çözümün yanındadır" şeklinde konulşu.

Yıldırım konuyla ilgili konuşmasına şöyle devam etti: "Kıbrıs'ta bir süredir görüşmeler devam ediyor. Geçen gün Anastasias kapıyı vurup çıkmış, kriz oldu diye haberler çıktı. Sonrasında Anastasias, 'Ben sigara içmeye çıktım' dedi. Türkiye, her zaman çözümün yanındadır. Çözümsüzlüğün bedelini Türk tarafı ödüyor. Eminim ki burada bulunacak çözüm, güvenliği sağlayacak ve her iki tarafın adil eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir. Bu konuda AB'nin üzerine düşen görevler de vardır. Türkiye'nin 4 özgürlük dediği hususları da AB'nin güvence altına alması gerekiyor." 

banner979

Etiketler; #Kıbrıs sorunu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.