banner913
banner932
banner1012

Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı

banner1020

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde tahta arabalarla gerçekleştirilen "Laz Ralli", renkli görüntülere sahne oldu

banner974
Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı

banner971

 

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen etkinlik, Covid-19 salgınının ardından iki yıl sonra yeniden gerçekleştirildi.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 2

Yarış öncesinde tahta arabaların parkura uygun olup olmadığı tek tek kontrol edildi.

Yarışlara, gençler, yaşlılar ve çocuklar kategorilerinde 37 kişi katıldı. Yaşlılar ve çocuklar 200 metre, gençler ise 1 kilometrelik parkurda yarıştı.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 3

Etkinlikte, kaza yaşanmaması için güvenlik önlemleri alındı. Yarış pistinin tehlikeli bölümlerine saman balyaları konuldu.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 4

Yarışmacıların zor anlar yaşadığı etkinlikte, ufak çaplı kazalar meydana gelirken bazı yarışmacılar ise araçlarını itekleyerek parkuru tamamladı.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 5

Öte yandan, yöresel kıyafetler giydirilen çocuklar arasında güzellik yarışması yapıldı.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 6

Mıhlama yarışmasında ise 9 yarışmacı, 7 dakikada en güzel mıhlamayı yapmak için yarıştı. Yarışmada Emine Çiçil, birinci oldu.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 7

Çiçil, ilk defa mıhlama yapıyormuş gibi çok heyecanlandığını belirterek, "Biraz daha zaman olsaydı daha güzel yapardım. Birinci olduğum için mutlu oldum" dedi.

Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.


Rize'de tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı - 8
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.