banner913
banner932
banner1012

İstanbul’da sağanak etkili oldu

banner1020

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da sağanak etkili oldu. Aniden bastıran şiddetli yağmur, su baskınlarına neden oldu.

banner974
İstanbul’da sağanak etkili oldu

banner971

 

 

Meteoroloji, İstanbul Valiliği ve AKOM’un uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak kentin birçok bölgesinde etkili oldu.

ÜSKÜDAR GÖLE DÖNDÜ

Üsküdar ‘da sağanak nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Harem Sahil Yolu sağanak nedeniyle göle döndü. Sürücüler su içinde ilerlemekte güçlük yaşadı. Su birikintileri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanırken görevlilerin müdahalesiyle biriken sel suları yarım saat içinde çekildi.

(FOTO: DHA)

SARIYER’DE ETKİLİ OLDU

Sağanak nedeniyle Sarıyer Ayazağa Cendere Caddesi’nde ise araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Su seviyesinin yükselmesiyle kimi araçlar geri dönmek zorunda kalırken kimi araçlar ise yollarına devam etti. Motosikletli kuryeler ise kaldırıma çıkarak ilerlemek zorunda kaldı. Trafik akışı sağanak yağmurun kesilmesi ve suların çekilmesiyle yaklaşık 1 saatin ardından normale döndü.

(FOTO: DHA)

FATİH’TE EVLERİ BASTI

Yağışın etkili olduğu bölgelerden biri olan Fatih’te de çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yollarda oluşan su birikintileri de sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

(FOTO: DHA)

Derviş Ali Mahallesi’ne bağlı Kesmekaya Caddesi ve bazı sokaklarda çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Tanburacı Sokak’ta 4 katlı bir binanın zemin katı yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Evdeki birçok eşya zarar gördü.

 

ARABALARI GÖTÜRDÜ

Pendik'te yoğun yağmur nedeniyle Esenyalı Mahallesi’nde park halindeki bir araç suda sürüklenerek başka bir araca çarptı. Ayrıca başka bir aracın da yoğun yağış nedeniyle yolda oluşan çöküntüye düştüğü görüldü.

Sürüklenen aracı çarptığı araç sahibi, “Çok şiddetli yağmur yağdı. Burada arabalar kaydı, park halindekilere vurdu. Rögar kapakları kalktı. Yukarıdan geldi araç. Selden dolayı geldi vurdu arabaya” dedi.

Başka bir kişi ise, “Yukarıdan aşağı doğru bayağı bir yağmur yağdı. Arabalar birbirine vurdu, dükkanımızı sel bastı. Bir araç çukura düşmüş” ifadelerini kullandı.

TRAMVAYI AKSATTI

Sağanak nedeniyle Tramvay seferleri aksarken Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada ise “T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında şiddetli yağış nedeniyle, seferlerimiz Kabataş-Cevizlibağ istasyonları arasında yapılmaktadır” denildi.

D-100 ÇİFT YÖNLÜ KAPANDI

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde ise sularının kapladığı D-100 karayolu iki yönlü trafiğe kapandı.

(FOTO: İHA)

Araçlar ilçe merkezine yönlendirilerek D-100’e bağlanmaları sağlandı.

TEKİRDAĞ’DA KANO ÇIKTI

Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağışlar, Tekirdağ'da da etkili oldu.

Özellikle kıyı şeridindeki bölgeler denizle birleşirken, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde ise ilginç bir görüntü kameralara yansıdı.

(FOTO: İHA)

Denizle birleşen yolda kanoyla gezen vatandaş, görenleri şaşkına çevirdi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji, son uyarısında İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istemişti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.