banner913
banner932
banner1012

AYM'den Ali İsmail Korkmaz kararı

banner1020

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili dosyayı karara bağladı. Korkmaz ailesine 67 bin 500 lira tazminat ödenmesine hükmedildi. Bir polis de yeniden yargılanacak

banner974
AYM'den Ali İsmail Korkmaz kararı

banner971

Anayasa Mahkemesi, Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin "eziyet yasağının Ali İsmail Korkmaz bakımından ihlal edildiğine" ilişkin iddiasını kabul edilebilir buldu.

AYM, Anayasa'nın 17. Maddesi'nde güvence altına alınan ''eziyet yasağının maddi ve usul boyutunun'' ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetti.

Yüksek Mahkeme, kararın bir örneğinin, eziyet yasağının ihlalinin sonuçlarını ortadan kaldırılması için, polis memuru Hüseyin Engin'i yeniden yargılamak üzere Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Karara göre, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine 67 bin 500 lira tazminat ödenecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.