banner913
banner932
banner1012

Aksa Enerji’den Özbekistan’a yeni santral yatırımları

banner1020

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 240 MW’lık doğal gaz kombine çevrim santrali kuracağını açıklayan ve Kasım ayında gerekli yer tahsislerinin de sağlanmasıyla çalışmalarına hız veren Aksa Enerji, Taşkent’te 230 MW’lık ilave doğalgaz kombine çevrim santraliyle kapasite artışına gidildiğini açıkladı

banner974
Aksa Enerji’den Özbekistan’a yeni santral yatırımları

banner971
İki kıta ve 5 ülkede enerji santralleriyle faaliyet gösteren Türkiye’nin global enerji şirketi Aksa Enerji, geçtiğimiz yıl Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 240 MW kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santrali kuracağını ve 25 yıl boyunca garantili satış yöntemiyle bu santrali işleteceğini açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Taşkent’te aynı lokasyonda 230 MW’lık doğalgaz kombine çevrim elektrik santrali yatırımıyla kapasite artışına gidildiği ve Taşkent’te toplam 470 MW için anlaşma sağlandığı duyuruldu. Aksa Enerji ayrıca, Özbekistan hükümetiyle gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Taşkent’in güneybatısında bulunan Buhara’da da 270 MW kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santrali için anlaşma sağlandığını bu santralden de 25 yıl boyunca garantili satış yapılacağını açıkladı.
 
Aksa Enerji’nin Özbekistan’da gerçekleştirdiği yatırımlarla Asya kıtasında sınırları aşmaya ve uluslararası arenadaki varlığını güçlendirdiğini belirten Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, “2020 yılının Mayıs ayında Özbekistan hükümetiyle yaptığımız anlaşma neticesinde Taşkent’te 240 MW kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santralinin yapımı ve işletmesi için el sıkışmış, kasım ayında da gerekli yer tahsislerinin sağlanmasının ardından çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Bugün geldiğimiz noktada Taşkent’te mevcut lokasyonda 240 MW’a ek olarak 230 MW kurulu güce sahip doğalgaz çevrim santralini de kurmak ve Buhara’da da 270 MW kurulu güce sahip doğal gaz çevrim santralini kurmak ve aynı Taşkent’te olduğu gibi 25 yıl boyunca garantili satışını yapmak konusunda anlaşmış bulunuyoruz. 2021’in sonunda Özbekistan’da 740 MW kurulu güce sahip olmayı hedefliyoruz. Enerji sektöründeki uzmanlığımız, yeteneğimiz ve nitelikli insan kaynağımızla Afrika’dan Asya’ya ve Latin Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada yeni yatırım fırsatları her zaman gündemimizde bulunuyor” dedi.
 
Aksa Enerji, Türkiye, KKTC, Gana, Mali ve Madagaskar’dan sonra Özbekistan’da da enerji santralleri kurarak 2021 yıl sonunda faaliyetlerini üç kıta 6 ülkeye taşımayı hedefliyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.