banner913
banner932
banner1012

“Turizm geliri 912 milyon dolara çıktı”

banner1020

TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, KKTC’de turizm gelirinin 912 milyon dolara çıktığını kaydetti

banner974
“Turizm geliri 912 milyon dolara çıktı”

banner971

Turizm Şurası’nda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, turizmin küresel, bölgesel ve yerel unsurlardan doğrudan etkilenen bir sektör olduğunu, Türkiye Turizm Bakanlığı’nın yeni turizm eğilimlerini takip ederek hareket ettiğini belirtti.

Türkiye’nin 2018’de 39 milyon yabancı ziyaretçi ağırladığını, 2019’da yüzde 14 artış sağlandığını kaydeden Çam, Türkiye’de kamu-özel iş birliğinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulduğunu, tanıtım için tek elden çalışan bir model geliştirildiğini söyledi.

Turizm gelirlerinin artmasıyla tanıtım bütçesinin de artacağını kaydeden Çam, Türkiye’nin 2023 stratejisiyle bir üst lige çıkmayı hedeflediklerini, 2023’te yılda 75 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir hedeflendiğini söyledi.

Stratejilerini hedef pazarlarının beklentilerini karşılamak için pazar araştırmaları yaptırarak geliştirdiklerini ifade eden Çam, “Başta az keşfedilmiş ya da gelişmekte olan turizm bölgeleri olmak üzere, yeni ürün ve destinasyonlara ağırlık vereceğiz” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta 2018’de 1.8 milyon turiste ulaştığını, turizm gelirinin de 912 milyon dolara çıktığını kaydeden Çam, KKTC’nin milli ve siyasi varlığının tanınması; siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurabilmesi için kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

KIBRIS MASASI KURULUYOR

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı ofisinin kurulmasının önemli bir adım olduğunu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için Kıbrıs masasının kurulması çalışmalarının da başlatıldığını açıklayan Çam, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına yönelik yapılan önemli bir çalışmanın da bakanlıkları tarafından hazırlatılan KKTC turizm tanıtım filmi olduğunu söyledi.

Çam, orta ve üst düzey kitlenin beklentisinin yeni yerler keşfetmek, doğal güzellikler içerisinde, dinlenmek, fiziksel ve zihinsel olarak rahatlamak, farklı lezzetler tatmak deneyimler yaşamak olduğunu kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.