banner913
banner932
banner1012

TMT Mücahitler Derneğinden açık mektup!

Adnan IŞIMAN

Okunma 21 Kasım 2020, 21:07

Cumhurbaşkanlığı seçim propagandalarının havalarda uçuştuğu günlerde yıllarca Genel Sekreterliğini yaptığım, iki Muharip derneğin birleşmesinde epeyce ter akıttığım dernekten, TMT Mücahitler Derneğinden bir kitap aldım.

Kitabın kapağını Barış Harekatlarını Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit le Kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf Raif Denktaşın birbirlerine sarılmış resmi süslüyordu ve başlığında ise “KIBRISA BARIŞ 1974 ‘TE GELMİŞTİR” “KIBRISA BARIŞI GETİREN İKİ LİDERİMİZ” ifadeleri yer alıyordu.

İşin en vurucu yanı kitap Cumhuriyet Meclisinde halen görev yapmakta olan milletvekillerine açık mektup özelliğini taşıyordu.

Kitabın giriş bölümünde, KKTC Meclisine vatandaş tarafından seçilmiş ve halen görev yapmakta olan, ne var ki KKTC nin ortadan kaldırılması için adeta güneydeki muhataplarımızla kol, kola duran, onlarla aynı görüş ve düşünceleri paylaşan kimi milletvekillerine KKTC ye sahip çıkılması isteniyordu.

Dünyada, temsil ettiği devletin bir an önce ortadan kaldırılmasını, yıllarca düşmanlık gördüğü bir kesime götürülüp yama yapılmasını isteyen bir başka zümre yoktur.

İşte, TMT Mücahitler Derneği tarafından kaleme alınan ve Kıbrıs Türkünün adada var olabilmesi esaslarının ele alındığı kitap böylesi bir zümre için oluşturulmuş ders mahiyetinde bir kitap.

Yıllardır seçilmişlere söylemekten, yazmaktan usanmadığımız, ne var ki oraya seçildikten sonra akıllarına bile getirmedikleri başlıkların bir, bir ele alındığı kitaptan çıkarılması gereken çok dersler var ama heyhat!

Hele kitabın ithaf edilen kesiminden ikinci kurtuluş savaşını başlatmalarını beklemek, talep edilen önlemlerin alınmasını istemek hayalden de öte bir bekleyiş olur.

TMT Mücahitler Derneğinin son olarak kitapta, yıllar öncesinde yapılması gereken ama ne yazık ki siyasilerin basiretsizliği sayesinde gündem bile edilmeyen, beş maddeden oluşan can alıcı önerileri şöyle.

Yüz elli bin civarındaki Kıbrıs Türkünün ortadan kaldırılmasını hedef alan 15 Temmuz darbesine karşı gerçekleştirilen Barış harekatlarına imza atan iki devlet adamının, rahmetli Bülent Ecevit ile rahmetli Rauf Raif Denktaşın Nobel Barış ödülüne aday gösterilmesini,

Rum propaganda ordusu ile mücadele edebilecek bir düzenleme ile tanıtım ordusunun hayata geçirilmesini,

Kıbrıs Türklerine yapılması planlanan ve belgelerle kanıtlanmış olan Akritas ve İphestos etnik temizlik planlarının tercüme edilerek dünyanın her köşesine ulaştırılmasını,

Kıbrıs Türküne ekonomisine ve Ercan hava alanına uygulanmakta olan ambargoların sona erdirilmesini,

Anlatımı doğru ve gerçekçi yaklaşımlar içinde Kıbrıs Türkünün kırmızı çizgilerinin neler olduğunun dünyaya anlatılmasını.

Kıbrıs Türkü için içeriği can alıcı noktaları barındıran ama sağcısıyla, solcusuyla siyasiler tarafından yokmuş varsayılarak ele alınmayan bu noktalar, bu gün yaşamakta olduğumuz çıkmazların gerçek nedenleridir.

Hele nemalandığı devleti ortadan kaldırmaya çalışmak, ihanet değil de nedir?

İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.