banner913
banner932
banner1012

Tebrikler Akay Cemal


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 06 Mayıs 2020, 13:45

Bizim gazete “ Halkın Sesi “ dışında diğer gazetelere de bakıyorum. Yıllardır tanıdığım, değerli arkadaşım gazeteci-yazar- köşe yazarı Akay Cermal’i “ Halkın Sesi “nde olduğu yıllardan çok iyi tanıyorum. O yıllarda bana verdiği desteği de hiç unutamam. Akay Cemal’in, şu günlerde bizim yazılı basında maalesef çok az rastladığımız, pozitif düşüncelerle dolu, gerçekci, “ KKTC, krizi fırsata ve avantaja çevirebilir mi ? “ başlıklı “Kıbrıs “ gazetesinde, 2 , mayıs, 2020, Cumartesi yayınlanan yazısından bazı bölümleri kısaca aktarmak istiyorum. Duayen gazeteci-yazar- köşe yazarı Akay Cemal’e tebrikler ve sevgilerimi iletiyorum. Bakın Akay Cemal ne demiş :

“ Tanınmış bir ülke olsaydık, inanın, bu süreci fırsata dönüştürebilirdik... Özellikle turizm açısından... ne acıdır ki tanınmıyoruz. Üstelik, yıllardan beridir. Avrupa Birliği Adalet ( sizlik ) Divanı ‘nın Rum- Yunan dürtüsüyle almış olduğu, insanlığın yüzkarası ve utancı olan ambargo ve izolasyon kararının ağırlığı altında ezilen bir ülkeyiz.”

Akay Cemal şöyle diyor :  “  Her ne kadar körolası izolasyon yüzünden direkt uçuş olmasa da, yeterli potansiyel sağlandıktan sonra, Türkiye üzerinden uçuşlar KKTC için yeterlidir. Daha önce de vurguladığımız gibi, krizdeki başarıyı ne kadar fırsata dönüştürebilirsek kardır. Biz kendimizi anlatmadan başkalarının bizi anlamasını beklememeliyiz. Bir an önce plan ve programımızı yapmalı, Türkiye’deki makamlarla da istişare ederek harekete geçmeliyiz. ..”

Akay Cemal yazısının son bölümünde şöyle bir yorum yapmış :   “  Geçmişte nice zorluklara göğüs geren, engeller karşısında gerilemeyip, dik durmasını bilen Kıbrıs Türk Halkı, bu son Koronavirüs sürecinde de toplumsal birliktelik sayesinde başarılı bir sınav verdi. Nice sorunlar karşısında ve son olarak da Covid-19 salgınına karşı boyun eğmeyen bu halk, kendisine reva görülen insafsız ve alçakca izolasyonlar karşısında mı boyun eğecektir ?... “

İşte size pozitif düşünce ve olumlu yaklaşımlarla dolu örnek bir yazının bazı bölümleri... Akay Cemal’in vurguladığı konular gerçekci, verdiği mesajlar ise KKTC Devleti ve hükümeti’nin önemle değerlendirmesi gereken mesajlar... Yazılarımda, KKTC Devleti’nin, tanındığı anda iç ve dış sorunlarının teker teker çözümleneceğini defalarca vurgulamıştım. Tanınmanın gerçekleşeceği günler de gelecek. Bundan hiç kuşkum yok... Özellikle AB’nin KKTC’ye uyguladığı ve halen devam eden ambargo ve izolasyonları, Akay Cemal’in de yazdığı gibi, bu kuruluşun yüzkarası, utancı, insafsız ve alçakca politikalarının en bariz örneği... Şu anda, iktidarda olan KKTC Hükümeti ‘ Coronavirüs ‘ olayını çok iyi yönetti. Ancak, KKTC halkı da önlemlere uyarak, birlik içinde hareket etti. Bundan sonra, şimdi, ileriye bakarak, plan ve program yaparak,hedefe odaklı çalışarak hareket etmek lazım. Bunu da hep birlikte yapacağız.Teşekkürler, tebrikler Akay Cemal...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.