banner913
banner932
banner1012

Süper Lig’in gediklileri gerilerde


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 12 Ekim 2021, 22:33

Bir sezonluk aradan sonra başlayan Süper Lig ve 1.Lig futbol maçlarında 4.hafta geride kaldı. Virüs engeline rağmen, alınan önlemlerle karşılaşmalar sürüyor.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk futbol takımları arasında 1955 yılından itibaren lig ve kupa maçları düzenlemeye başlamıştı. 1963 yılında başlayan Rum saldırıları nedeniyle beş sezon,1974 Barış Harekatı nedeniyle de bir sezon lig ve kupa karşılaşmaları oynanmadı. 2020-2021 sezonuna da ülkeyi saran covid-19 virüsü engel oldu. Böylece oynanmayan sezon sayısı yediye çıkmış oldu. Normalde 67.sezonun içerisinde olmamız gerekirken 60.sezonu yaşıyoruz.
60 sezonda toplam 38 futbol takımımız en üst ligde mücadele etti. Başından beri en üst ligde oynayan ve 14 şampiyonluğu bulunan Çetinkaya 60.sezonda 1.Lig’de mücadele ediyor. Sarı kırmızılılar, 1.Lig’de 4.hafta sonunda 6 puanla 9.sırada.
Çetinkaya’yı 54 sezon ve 10 şampiyonlukla izleyen Mağusa Türk Gücü, bu sezona iyi giriş yapamadı. Sarı Yeşilliler, Süper Lig’de 4 puanla 10.sırada yer bulabildi.
52 sezonu en üst ligde oynayan ve 7 kez şampiyon olan Doğan Türk Birliği, 7 puanla 6.sırada.
Bir diğer 52 sezonlu Türk Ocağı, 4 haftada sadece 1 puan alarak 15.sırada kaldı.
Sezon sıralamasında 51 sezonla 5.sırada olan ve 4 kez şampiyonluğu bulunan Küçük Kaymaklı, 7 puanla 7.sırada.50 sezon en üst ligde oynayan ve 9 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Yenicami, bu sezon henüz galip gelemedi. Siyah beyazlılar 4 maçta 3 beraberlikten aldığı 3 puanla 12.sırada yer bulabildi.
İlk sezonda başladığı en üst ligde 46 sezon geçiren Gençlik Gücü, bu sezon mücadele ettiği 1.Lig’de 4 puanla 11.sırada bulunuyor. 38 sezon en üst ligde oynayan ve arka arkaya 4 sezon şampiyon olan Baf Ülkü Yurdu, Süper Lig’de 2 puanla 14.sırada kaldı. 30 sezonu ve 1 şampiyonluğu olan Binatlı daha kötü durumda. Sarı Yeşilliler 4 maçta hiç puan alamayarak dibe çöktü.
Süper Lig’in gediklileri arasında 4.hafta puan sıralamasında en iyi durumda Gönyeli görünüyor. 45 sezon en üst ligde oynayan ve 9 kez şampiyon olan Kırmızı Beyazlılar, Süper Lig’in 4.haftasında 9 puanla 3.sırada yer buldu.
Süper Lig’de 14.sezonunu yaşayan Cihangir, istikrarlı çıkışını sürdürerek 10 puanla liderlik tahtına oturdu.Geçmiş yıllarda 17 sezon oynadığı en üst lige bu sezon Yonpaş’ınsponsor desteğiyle yeniden yükselen Dumlupınar, iyi başlangıç yaptı ve Cihangir’in 1 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı.Geçen sezon 1.Lig şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselen Mesarya da 9 puanla 4.sırada yarışta var olduğunu gösteriyor.Cihangir, Yonpaş Dumlupınar ve Mesarya’nın liderlik yarışına ağırlığını koyması lige yeni bir heyecan getirdi.
Takımların 4 haftada aldıkları sonuçlarına bakılırsa, bu sezonun değişik bir yarış içerisinde geçeceğinin sinyalleri veriliyor.
Resim önizlemesi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.