banner913
banner932
banner1012

WOWSA, Barış Parkurunu kabul etti

banner1020

Mersin ve KKTC arasındaki Barış Parkuru’nun dünya genelinde tanınması için Dünya Açık Su Yüzme Birliği'ne yapılan başvurunun kabul edildiği açıklandı. Böylece uluslararası bir kuruluş ilk kez KKTC ile ilgili bir organizasyonu tanımış oldu

banner974
WOWSA, Barış Parkurunu kabul etti

banner971
KKTC Mersin Başkonsolosluğu ile Yenişehir Belediyesi’nin girişimleri neticesinde Mersin ve KKTC arasındaki yüzme parkurunun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Dünya Açık Su Birliği’ne “World Open WaterAssociation”a (WOWSA)başvuru yapmıştı.
Mersin ve KKTC arasındaki Barış Parkuru’nun dünya genelinde tanınması ve resmiyet kazanması amacıyla Dünya Açık Su Yüzme Birliği’ne yapılan başvuru kabul edildi.
Mersin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, KKTC’ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek ve uluslararası yüzücüleri bu parkura çekmek gibi önemli bir hedefleri olduğunu sık sık dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Başardık, hedefimize ulaştık” dedi.
Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Barış Parkurunda; Yenişehir Belediyesi sponsorluğunda Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Mersin’den KKTC’ye ve KKTC’den Mersin’e ‘Barış’a Kulaç At’ yüzme geçişleri ve yine Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen, milli yüzücü Emre Seven’in gerçekleştirdiği Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesi yapılmıştı.
Barış Parkurunda yapılan geçişler ve Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesi hakemler eşliğinde yapılmıştı. Channel SwimmingAssociation (Manş Geçişi Organizasyonu) Başkanı ve dünyaca ünlü İngiliz yüzücü Michael Read de Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçiş Denemesini gözlemci hakem olarak takip etmişti.
OY VERME İŞLEMİ SÜRÜYOR
Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin, World Open WaterAssociation’a yaptığı başvuru kabul edildi. Tanımlanan Barış Parkurundaki yüzme geçişi WOWSA tarafından 2020 Yılın Performansları oylamasına da dahil edildi. Barış Parkuru Yüzme Geçişi,12 performans arasında 450 oy ile şu anda dördüncü sırada yer alıyor.
Vatandaşlar, https://openwaterswimming.com/performance-of-the-year/ linkini tıklayarak oy verme işlemine katılabilecek.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.