banner913
banner932
banner1012

Olimpik Skeet’de Salih Oday ‘dan tarihi rekor

banner1020

banner974
Olimpik Skeet’de Salih Oday ‘dan tarihi rekor

banner971
Mutluyaka Atış poligonunda 28-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Gazimağusa Skeet kupasında büyük erkekler kategorisinde ferdi olarak yarışan  son iki yılın sezon şampiyonu Salih Oday 125 de 122 gibi kırılması oldukça zor bir rekora imza atarak KKTC Büyük Erkekler Skeet Rekorunun yeni sahibi oldu
121 vuruş puanı olan ve 6 sporcu tarafından paylaşılan eski rekora da ortakolan Salih Odaybu başarısına geçen yıl Lefke poligonunda ulaşmıştı, çalışmalarını artıran SalihOday 1 yıllık süre sonundabu kez de kırılması oldukça güç bir skor olan 122 vuruş puanına erişerek tarihi bir rekora imza atmış oldu.
OlimpicSkeet müsabakası toplam 125 hedef plakadan oluşuyor ve müsabaka 2 gün sürüyor, ilk gün 25 hedef plakadan oluşan 3 ayrı seri ile toplamında 75 hedef plakaya ateş edilirken ikinci gün ise 25 hedef plakadan oluşan  2ayrı seriye atış ediliptoplamda 125 hedef plakaya ulaşılıyor.
Müsabakanın ilk günündeki ilk serisini25 tam puan ile tamamlayan sporcu 2.ci ve 3. cüserilerilerde 24’er puan toplayarak ilk günü 73/75 puan ile tamamladı ve ikinci gün rekor kırma şansını eline geçirdi. İlk günkü başarılı performansını ikinci gün de sürdüren Oday ilk seride yine 25 tam puan kaydederek rekor kırmaya bir adım daha yaklaştı.Oldukça baskı altında geçen son serisinde ise 24 vuruş yaparak toplamda 122 puana ulaşıp Yeni KKTC Büyük Erkekler Skeet Rekorunun sahibi oldu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.