banner913
banner932
banner1012

Ligue 1'de Burak ve Yusuf rüzgarı

banner1020

Fransa Ligi'nde (Ligue 1) son olarak Bordeaux'yu deviren ve liderlik koltuğuna oturan Lille'de milli yıldızlarımız Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı, pek çok alanda başı çekiyor

banner974
Ligue 1'de Burak ve Yusuf rüzgarı

banner971
Fransa Ligi'nde, son olarak Bordeaux engelini 3-0 gibi net bir skorla liderliğini koruyan Lille'de, milli yıldızlarımız Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'nın müthiş performansları göz kamaştırıyor.
Oynadığı son 3 karşılaşmada fileleri sallamayı başaran ancak bir süredir sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalan Burak'ın bayrağını, son haftalarda Yusuf taşımaya başladı. Takımının Burak Yılmaz'dan yoksun çıktığı son iki karşılaşmada gol sevinci yaşayan Yusuf Yazıcı, Fransız ekibinin en güvenilir ayaklarından biri haline geldi.
Takımın skor yükünü milli yıldızlarımız çekiyor
ChristopheGaltier'nin ekibi, bu sezon pek çok oyuncusundan verim almayı başarsa da, skor listesinin tepesinde milli futbolcularımız Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı yer alıyor.
Ligde attığı 9 golle takımının en skorer ismi olmayı başaran Burak'ı izleyen isim, 7 golle Yusuf oldu. Kırmızı-mavili ekibin lig müsabakalarında JonathanBamba'nın da 6 golü bulunuyor.
Lille'in Avrupa kupalarında gösterdiği başarıda da milli oyuncularımızın payı var. Yusuf Yazıcı, 6 golle takımının Avrupa Ligi'ndeki en skorer ismi olurken, Burak Yılmaz da oyuna sonradan dahil olduğu Sparta Prag maçının son 10 dakikasında 2 gol atmış ve galibiyeti getirmişti.
Fransa Ligi'nde, 30 yaşından büyük forvetler arasında en iyi performansı Burak Yılmaz sergiliyor. 35 yaşındaki milli yıldızımız, çıktığı 18 maçta 9 gol atarak kendi yaş grubunda en iyi istatistiği geliştirdi. 30 yaşındaki Wissam Ben Yedder'in ise Ligue 1'de geride bıraktığı 22 maçta 11 golü bulunuyor.
BURAK VE YUSUF "EN SKORER İKİLİLER" ARASINDA
Fransa Ligi'nde bu sezon, en fazla gol atan forvet ikilisi listesinin tepesinde PSG'liKylianMbappe ve MoiseKean bulunuyor. 24 kez ağları sarsan iki yıldızı, 22 golle Monaco'dan Volland ve Ben Yedder, 21 golle Lyon'dan Depay ve Ekambi, 17 golle Strasbourg'danAjorque ve Diallo ve 16 golle Lille'deki yıldızlarımız Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı takip ediyor.
İki futbolcumuz, ligde kalma mücadelesi veren Dijon takımından fazla gol üretmeyi başardılar.
LİLLE, YUSUF'UN GOL ATTIĞI TÜM MAÇLARI KAZANDI
Yusuf Yazıcı'nın golleri, takımına üç puan getiriyor... Lille'de geçen 1.5 sezonunda 9 farklı maçta fileleri sallayan Yusuf, bu müsabakalar sonunda galibiyet sevincini de yaşadı. 
Burak Yılmaz ise, takımına doğrudan kazandırdığı puanlarla dikkat çekiyor. Montpellier ve Sparta Prag maçlarında oyuna sonradan dahil olarak attığı gollerle maçı çeviren ve Lille'i galibiyete götüren Burak, Nice ve Nimeskarşısında da takımına 4 puan kazandırdı. Tecrübeli golcü ayrıca, Brest ve Angers maçlarında toplamda 3 kez rakip fileleri bulmasına karşın, mağlubiyete engel olamadı
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.