banner913
banner932
banner1012

Güney’de Taksim Stadı endişesi

banner1020

KKTC makamlarının Taksim Stadı’nda yürüttüğü çalışmalar konusunda BM’nin takındığı tavır, Rum hükümetinde endişe yarattı

banner974
Güney’de Taksim Stadı endişesi

banner971
Lefkoşa bölgesinde bulunan Taksim Stadı’nın yeniden düzenlenerek Çetinkaya Futbol Takımı’nın kullanımına verilmesi Rum hükümetini endişelendirdi. Rum tarafının özellikle BM’nin bu konudaki tutumundan rahatsız olduğu iddia edildi. BM Barış Gücü (UNFICYP) Basın Sözcüsü Alim Sıddık ise önceki gün Kıbrıs Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, sahanın statüsünün değişmesinin söz konusu olmadığını, bölgenin, ara bölge içerisinde ve UNFICYP’in kontrolünde kalmaya devam edeceğini söyledi.
Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi: “Lefkoşa BM’nin Tutumundan Endişeli – Çetinkaya Stadı’ndaki Çalışmalar Konusunda Taahhütler Verilmesine Rağmen Endişeler Var” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, KKTC makamlarının Taksim Stadı’nda yürüttüğü çalışmalar konusunda BM’nin takındığı tavrın Rum hükümetinde endişe yarattığını yazdı.
Sahanın ara bölgede bulunduğunu ve “Kıbrıs Cumhuriyeti toprağı olduğunu” iddia eden gazete, Rum hükümetinin, şu ana kadar resmi bir açıklama yapmamasına karşın endişe ve düşüncelerini BM’ye sözlü ilettiğini, duyulan bu memnuniyetsizliğin BM’nin daha üst makamlarına da iletileceğini vurguladı. Gazete haberinin devamında, UNFICYP Basın Sözcüsü Alim Sıddık’ın önceki gün Kıbrıs Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamaya yer verdi. Sıddık açıklamasında, “Sahanın statüsünün değişmesinin söz konusu olmadığını, aksi yönde yapılan iddia ve söylemlerin yanlış ve aldatıcı olduğunu” ifade etti. "Sahanın, tıpkı eskiden olduğu gibi, futbol maçları için kullanılacağını, ara bölgedeki statüsünün korunması ve devamı için ise sıkı kuralların uygulanacağını” belirten Sıddık, “Bölgenin, ara bölge içerisinde ve UNFICYP’in kontrolünde kalmaya devam edeceği” iddiasında da bulundu.
Gazete haberinin devamında, EDEK ve Çevreciler Hareketi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamalar ve konunun çeşitli Kıbrıs Türk gazetelerinde nasıl yer aldığın da yer verdi. EDEK’ten yapılan açıklamada, Rum hükümetinin “sistematik kışkırtmalar karşısında sessiz kalınamayacağı, işgal rejimine yönelik siyasi ve ekonomik önlemlerin alınması gerektiği” ifade edildi. “Maraş, Strovilya (Akyar) ve Denya’da olanların şimdi de ara bölgedeki Çetinkaya stadında yaşanmakta olduğu” iddia edilen açıklamada, bu gelişmelerin sebebinin ise BM ve Rum hükümetinin “bu kışkırtmalar karşısında yetersizliği kalması olduğu” öne sürüldü.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.