banner913
banner932
banner1012

Sonumuz hopbala!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 23 Ekim 2020, 11:53

Bir zamanlar çocukları kandırmak, ısrarla istenilen ama büyükler tarafından hoş karşılanmayan çocuk taleplerini geçiştirmek için ekseriyetle baş vurulan bir yoldu.
“Seni hopbalara götüreceğim”. Kimi büyüklerimiz “hopbala” ifadesini “hattalara” olarak da kullanıyordu.
 Sözlüklerde yer almayan “hopbala” ifadesi “gezmelere götürmek” anlamında kullanılıyordu.
Çoğu zaman etkili olan bu yolla çocuklar zırlamayı kesiyordu.
                                    -----------------------------
Ersin Tatarın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra UBP Genel Başkanlığından Anayasa gereği ayrılmak zorunluluğu ortaya çıkmasıyla birlikte ülkenin en büyük siyasi örgütlenmesine sahip Ulusal Birlik Partisinde telaşlı bir yarış başladı.
Halbuki kimileri böyle bir yarış olasılığını yüksek görmüşler ve aylar öncesinden seçime hazırlık çalışmalarını çoktan başlatmışlardı.
Hatta icazet alınmasına ihtiyaç duyanlar o icazeti gereken yerlerden alıp yola öyle çıkmışlardı.
Ortaya çıkan konu sadece UBP Genel Başkanlık konusu değil.
UBP Genel Başkanlığını eline geçiren her kimse siyaseten içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı Başbakanlık koltuğunu da eline geçirmiş olacak.
Sıradan bir vekil veya bakan olmaktan çıkacak ülkenin iki nolu adamı konumuna taşınacak.
UBP de Parti Meclisi 31 Ekimde tek gündem maddesiyle olağan üstü Kurultay kararı alındı.
“GENEL Başkanlık seçimi”
Olası aday bolluğu nazarı dikkate alınarak, ikinci turun da hesabı yapılarak Kasımın ilk haftasında gerçekleştirilmesine karar verdi. Kasımın ilk haftasına UBP yeni bir genel başkanla girmiş olacak.
Şimdilik altı adaydan söz ediliyor! Şu aday, bu aday üzerinde durmak yersiz, zira sayı artabilir. Beni asıl endişelendiren Kurultay sonrası yaşanabilecek olumsuz gelişmeler.
Kendini aday olarak ortaya atan her isim UBP için bir zafiyettir!
Hele bunlar arasında, hem Başkanlık seçimini kaybedenlerin, hem de  yeni hükümet oluşumunda yer almayanların  çıkması halinde UBP nin sonu hopbala, diye düşünüyorum.
Gezmelere çıkabilecek olanlar mı istersin, yeni hükümet oluşumuna çomak sokanlar mı?
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanacak olumsuz sonları gören sayın Özersayın almış olduğu hükümeti bozma girişimi sanırım gerçekleşmeyecek ve bazı bakan sandalyelerinde yaşanacak değişikliklerden sonra hükümet UBP-HP olarak yoluna devam edecektir.
En kötü ihtimalle rüzgarı arkasına almış durumda olan UBP erken genel seçimlere gitmekten çekinmeyecektir.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.