banner913
banner932
banner1012

Son dakika Sendromu


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 01 Kasım 2019, 23:20

Gönyeli maçında da uzatmanın son dakikasında yediği golle maçı berabere bitiren T. Ocağı, dün istediği gibi götürdüğü karşılaşmanın 90+5’inci dakikasında yediği golle Doğan karşısında yine iki puanı kaybeden taraf oldu.

İnsa ile erken bulduğu golün üzerine yatan T. Ocağı, rakibini istediği gibi uyuttu. Savunmada çok iyi kapanan, kanatlardan ve ortadan rakibinin yumuşak karnı olan orta sahayı rahat geçen T. Ocağı, özellikle İnsa ve Oha Jesutekewwe ile Doğan savunmasına zor anlar yaşattılar.

İnsa çok hareketli bir futbolcu. İlk yarıda, erken attığı golü ikilemesi işten bile değildi ama Ali Özbahar’ın verdiği pasa biraz sert vurabilse idi.

T. Ocağı, yabancıları ve deneyimli futbolcuları hariç, genç futbolcuları ile belki son dakikaların heyecanını kaldıramıyor ama müthiş arzulu ve istekli futbolları ile tümü ellerinden geleni yapıyorlar.

Golü erken bulmalarına rağmen ilk yarının tamamında, hatta ikinci yarının başlarında bile savunmaya çekilmediler. Aslında doğrusunu da yaptılar. Atacakları bir ikinci gol maçı koparmaları için yeterli olacaktı. Ancak Doğukan ve Ali Özbahar, İnsa ve Oha Jesetekewwe kadar etkili oynayamadılar. Cevdet, ikinci yarının başında Doğukan’ın yerine girdi ama rakibin ikinci yarıda çok adamla gelmesi nedeniyle, savunmaya yaslanan arkadaşları ona top getirdiklerinde kalabalık Doğan savunmasının arasından çıkamadı.

Doğan T. Birliği, kadro yapısı açısından T. Ocağı kadrosundan çok daha pahalı, daha deneyimli, daha çok ismi bilinen futbolculardan kurulu ama bu iş isimle olmuyor tabi.

Sakatlar nedeniyle Kenan ve Aydın savunmada oynamak zorunda kalıyorlar. Son dakikalar içinde Kenan ileri çıktı da beraberlik golünü attı. Üç yabancı futbolcuya DTB yönetimi çok para harcadı ama özellikle T. Ocağı’nın üç yabancısı fiyatına mal olan Babacar Diop beklentileri karşılayacak bir futbol oynamıyor. Boş kaleye gol atamayan bir futbolcuya neden bu denli para verilsin ki?

Weston, yabancıların en faydalı futbolcusu. Ancak DTB orta sahası yeterince forvete katkı koyamayınca, Weston ister istemez gerilere kadar gelip top kazanmaya çalışıyor. Bu da Doğan’ın hücum gücünü azaltıyor.

Sercan ve Erdinç orta sahanın yükünü kaldıracak futbolcular değil. Özellikle Erdinç verimli olamıyor. DTB acil orta sahayı yönlendirecek bir futbolcuyu ilk 11’e kazandırmalı. Koral, Salih ve Çağrı iyileşip takıma girdiğinde, belki Erdinç’in yerine ileri top taşıyacak, rakibi orta sahada durdurabilecek bir futbolcu bulurlar.

Birebir rakiplerine puan kaybeden Doğan T. Birliği’nin şampiyonluk kovalayabilmesi, böyle giderse zora girecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.