banner913
banner932
banner1012

Yavuz Çıkarma Plajı'nın 30 yıllığına kiralanma kararı iptal edildi

banner1020

banner974
Yavuz Çıkarma Plajı'nın 30 yıllığına kiralanma kararı iptal edildi

banner971

UBP-HP hükümeti 2017 yılında alınan Yavuz Çıkarma Plajı olarak bilinen bölgenin 30 yıllığına bir şirkete kiralanması için alınan Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu sözcüsü Kudret Özersay şunları aktardı:

"İki yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı olarak bilinen bölgenin 30 yıllığına bir şirkete kiralanması ve ertesinde yaşanan tartışmaları anımsayacaksınızdır. Bakanlar Kurulu’nda alınan tartışmalı bu karar daha sonra önce Meclis’te ardından da kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştu. Kıbrıs Türk Halkının hassasiyet gösterdiği ve tarihimiz açısından bu denli önemli olan bu bölgenin kiralanması kararı gelen tepkiler üzerine UYGULANMAMIŞ ancak İPTAL de edilmemişti. Yani Bakanlar Kurulu kararı yürürlükte kalmış ancak uygulanmamıştı.

Farklı kurumların bu karara karşı çıkması, kamuoyunda bir tepki oluşması ve Meclis Komitesinin bu arazinin tarihi ve doğal sit alanı ilan edilmesi yönünde oybirliği ile almış olduğu karar, Bakanlar Kurulu kararının uygulanmasını engellemiş ancak bahse konu karar iptal edilmemişti. Zaman zaman “siyasi konjonktür uygun olursa uygulamaya koyacakları için iptal etmiyorlar” iddiası ortaya konulan bu kararları incelemeye aldık.

Vakıflar Örgütünün Ekim ayında aldığı bir kararla yaptığı talep üzerine dün itibariyle Hükümet olarak bahse konu kiralamaya dair 2017 yılında alınan ilgili Bakanlar Kurulu kararlarını İPTAL ettik.

Kamuoyunun bilgisine"

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.