banner913
banner932
banner1012

UBP üye listesinde kriz

banner1020

Ulusal Birlik Partisi'nin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam eden “aday belirleme” ve “aday sırası belirleme” seçiminde sorunlar yaşanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun dün akşam 400 civarındaki UBP üyesinin etkinlikte oy vermeyeceğini partiye ilettiği bildirilirken, Divan Başkanı Bulutoğluları, "YSK dün akşam listelerimizi inceledi ve 362 kişinin oy veremeyeceğini bize iletti. Hiçbir gerekçe de bildirilmedi" dedi

banner974
UBP üye listesinde kriz

banner971

Ulusal Birlik Partisi, 7 Ocak'ta yapılacak Genel Seçimlerde adaylarını belirlemek için bugün kurultay yapıyor. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen kurultayda, yoğun güvenlik önemleri alınması da dikkat çekti. Saat 8.00'de divanın oluşturulmasıyla başlayan oy verme işlemi, saat 20.00'ye kadar devam edecek. Sonuçlar ise, yarın öğleden sonra açıklanacak.

UBP ÜYE LİSTESİNDE KRİZ!

 Ulusal Birlik Partisi'nin Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam eden “aday belirleme” ve “aday sırası belirleme” seçiminde sorunlar yaşanıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun da denetlediği  seçimde bazı üyelerin oy veremediği, listelerde isimlerinin yer almadığı öne sürülüyor. Salondan edinilen gayrı resmi bilgilere göre YSK, dün akşam 400 civarındaki UBP üyesinin etkinlikte oy vermeyeceğini partiye ilettiği iddia edildi. İddialara göre oy veremeyeceği söylenen kişilerin bazılarının başka partilere üyelikleri ya da kayıtlarında sorunları bulunuyor. Bugün sabah saatlerinde oy verme işleminin başlamasıyla bazı isimlere de YSK'nın itiraz ettiği ve bu üyelerin de oy veremediği söyleniyor.

“YSK 362 KİŞİNİN OY VEREMEYECEĞİNİ BİLDİRDİ”

UBP'de yaşanan üye sorunu ile ilgili UBP Divan Başkanı- UBP Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Bulutoğluları YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. 
Bulutoğluları dün akşam YSK'nın üye listelerini incelediğini ve 362 kişinin oy veremeyeceğini kendilerine ilettiğini açıkladı.

UBP Divan Başkanı Cemal Bulutoğluları: YSK dün akşam listelerimizi inceledi ve 362 kişinin oy veremeyeceğini bize iletti. Hiçbir gerekçe de bildirilmedi. Bu insanlar neden oy veremeyecek? Bilmiyoruz. Hala UBP olarak YSK'dan açıklama bekliyoruz. -Oy vermeyeceği söylenen kişiler arasında eski UBP başkanı İrsen Küçük, 4 dönem vekillik yapmış Derviş Çobanoğlu, bazı örgüt başkanları, vekil aday adaylarının yakınları, kadın kolları başkanları, belediye meclis üyeleri var. UBP olarak cevap bekliyoruz. -Divan Başkanı olarak çok zor durumdayım, 40-50 kişi sabah geldi oy kullanamadı, olaylar, kavgalar çıktı. Ben halimi kime anlatayım? -Biz YSK'ya bu 362 kişi için ayrı bir sandık kuralım, orada ayrı şekilde oylarını versinler, eğer YSK olmaz derse oylarını yok sayarız diye bir teklifte bulunduk, buna da yanıt alamadık, bekliyoruz. 

Sorunla ilgili UBP divanı ile YSK yetkililerin bir toplantı gerçekleştirdiği bildirilirken UBP'den yazılı bir açıklama yapılacağı kaydedildi.  Toplamda 1000 civarı üyenin oy veremediği iddia edilirken oy veremeyenler arasında gençlik kolları yetkililerinin ve belediye meclisi üyelerinin de yer aldığı kulislere yansıdı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.