banner913
banner932
banner1012

Tatar, hükümet kurma amacıyla partilerle yeniden görüşecek

banner1020

banner974
Tatar, hükümet kurma amacıyla partilerle yeniden görüşecek

banner971
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin oluşumuyla ilgili bugün ve yarın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin yetkilileriyle görüşecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar bugün 15.30’da Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 16.00’da Halkın Partisi (HP) ve 16.30’da Demokrat Parti (DP) heyetiyle bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Tatar yarın 11.00’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 14.00’te Ulusal Birlik Partisi (UBP) heyetiyle istişare görüşmesinde bulunacak. 
Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyle yeni hükümetin oluşumunun en kısa sürede tamamlanması için Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin heyetleriyle görüşecek olan Tatar’ın, siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini dinledikten sonra yeni hükümetin oluşumuyla ilgili görevlendirmede bulunması bekleniyor.
KKTC’nin 27’nci hükümeti UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi 25 Nisan’da Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine getirilmiş, hükümet programı aynı gün Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu. 
Güven oylamasına bir gün kala DP ve YDP’nin hükümetten çekilmesi üzerine Başbakan Faiz Sucuoğlu hükümetin istifasını 30 Nisan’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu. 
UBP-DP-YDP Hükümeti, Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan üçüncü hükümetti.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.