banner913
banner932
banner1012

"O kahve içilseydi, Özersay Cumhurbaşkanı olabilirdi"

banner1020

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Kudret Özersay’ın 2018 yılında kullandığı “UBP ile bir kahve içmeyiz” sözlerini anımsatarak, “O kahve o zaman içilmiş olsaydı, bugün Özersay sağın çatı adayı olup, cumhurbaşkanı bile olabilirdi” dedi

banner974
"O kahve içilseydi, Özersay Cumhurbaşkanı olabilirdi"

banner971
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, katıldığı bir WEB TV programında, geniş tabanlı, parlementoda nisap sorunu yaşamayacak bir hükümetin kurulması gerektiğine işaret etti; “Bizimle gönül rahatlığıyla kahve içebilecek kişilerle hükümet kurulmasını arzu ederim” diyerek, Kudret Özersay’a göndermede bulundu.
İki de bir de istifa tehditlerinin yapılamayacağını söyleyen Gardiyanoğlu, “Ortak bir paydada buluşabilmek önemli” dedi.
"İÇİŞLERİ VE MALİYE UBP'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ"
UBP için İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın kırmızı çizgi olduğunu belirten Gardiyanoğlu, 4’lü hükümet döneminde İçişleri Bakanlığının zaten HP’de olduğunu, ancak yeni hükümette her şeyin sil baştan olacağını ifade etti.
“Bu cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı kişilerin evlerinde boy aynası olmadığını gördük” diyen Gardiyanoğlu: “Bu kişiler evlerine bir boy aynası alıp her gün baksın” diye konuştu.
7 Ocak 2018 genel seçimlerinde Hüseyin Özgürgün’e hükümet kurma görevi verildiğini hatırlatan Gardiyanoğlu, “UBP ile taban tabana zıt olan TDP ve CTP ile nazeketen görüşme gerçekleşti” diyerek, Kudret Özersay’ın ise “UBP ile bir kahve bile içmeyiz” sözlerini anımsattı.
"O KAHVE İÇİLSEYDİ ÖZERSAY CUMHURBAŞKANI OLMUŞ OLABİLİRDİ"
 Özersay’ın “kahve içmem” sözlerine UBP tabanının takıldığını söyleyen Gardiyanoğlu, “Belki o kahveyi o gün Özersay içmiş olsaydı, şu an cumhurbaşkanı olabilirdi” dedi.  
Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanlığına başlarda çok sıcak olmadığını belirten Gardiyanoğlu, “Ersin Tatar, Başbakan olarak ülkeye katkı yapmak istiyordu. Belki o kahve içilseydi sağın çatı adayı Özersay olurdu. Hatta cumhurbaşkanı seçilebilirdi” ifadelerini kullandı.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.