banner913
banner932
banner1012

"KKTC tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat etti"

banner1020

Başbakan Özgürgün "Geçen 34 yılda gururla söyleyebiliriz ki, devletimiz tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat etmiştir. Kıbrıs konusunda, bugüne kadar karşımıza çıkan çözüm planlarında geçmişte yaşanan onca acıya rağmen iyi niyetli ve yapıcı tutumumuzu ortaya koyduk"

banner974
"KKTC tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat etti"

banner971

Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC devletinin tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat ettiğini kaydetti.

“Çağdaş, demokratik hukuk devletimiz, tüm kurumlarıyla çalışarak halkımıza geçmişteki günleri aratmayacak daha iyi ve refah bir yaşam sunma hedefiyle yoluna devam etmekte” diyen Özgürgün, devletin Anavatan Türkiye’den aldığı güç ve desteklerle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Özgürgün KKTC’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Özgürgün mesajında hepimizin ortak sorumluluğunun devletimize her koşulda inançla sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde devletin güçlenmesi için çok çalışmak olduğunu kaydetti.

Özgürgün’ün mesajı şöyle:

“Kıbrıs Türk halkının yıllarca süren bağımsızlık mücadelesi sonucunda, büyük bedeller ödeyerek, hür iradesiyle kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34’üncü kuruluş yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 

15 Kasım 1983, Kıbrıs Türk Halkı için özgürlük anlamına gelen onurlu bir tarihtir. Saldırı, baskı ve tehditlerle yok edilmek istenen Kıbrıs Türk Toplumu büyük uğraşlar sonucunda kendi devlet çatısı altında, huzur ve güven içerisinde bir yaşama kavuşmayı başarmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 34. yıldönümünü onur ve gururla kutladığımız bu günde, Kıbrıs Türk Halkı olarak bu coğrafyadaki varoluş mücadelemizde tüm imkansızlıklar, yaşanan acı ve kayıplara rağmen ortaya koyduğumuz irade asla unutulamaz. 

Geçen 34 yılda gururla söyleyebiliriz ki, devletimiz tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir yol kat etmiştir. Kıbrıs konusunda, bugüne kadar karşımıza çıkan çözüm planlarında geçmişte yaşanan onca acıya rağmen iyi niyetli ve yapıcı tutumumuzu ortaya koyduk. Buna karşın her seferinde, Rum tarafının değişmeyen uzlaşmaz tavrı ve uluslararası kamuoyunun bizi görmezden gelen adaletsiz yaklaşımı ile karşı karşıya kaldık. Kıbrıs Türk Halkının bu adadaki siyasi varlığının uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilmesi gereken bir gerçek olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. 

Bugün, çağdaş, demokratik hukuk devletimiz, tüm kurumlarıyla çalışarak halkımıza geçmişteki günleri aratmayacak daha iyi ve refah bir yaşam sunma hedefiyle yoluna devam etmekte, Anavatan Türkiye’mizden aldığımız güç ve desteklerle geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Hepimizin ortak sorumluluğu, Devletimize her koşulda inançla sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin güçlenmesi için çok çalışmaktır. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34’üncü Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle, Kıbrıs Türk halkının bugünlere taşınmasında bizlere öncülük eden başta Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve mücadele arkadaşları yanında, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize, tüm gazilere ve destekleri ile her daim bizlere güç veren Anavatan Türkiye’ye minnet ve teşekkürlerimi sunar, tüm halkımızın bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutlarım”.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.