banner913
banner932
banner1012

"Karantinasız gelişlerle ilgili kararın içinde bir sürü bilinmezlik var"

banner1020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Bakanlar Kurulu’nun 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye gelişlerle ilgili iki PCR yapılması şartı ile karantinasız gelişlerle ilgili kararın içinde bir sürü bilinmezlik ve soru işareti olduğunu belirterek,“Elimizde yeterli KİT var mıdır? Bu testler Ercan'da mı yapılacak? PCR testi yapılan yolcular test sonucunu nerede bekleyecekler? Sonuçlar kaç saatte verilecek? Testi pozitif çıkanlar nereye gidecek? Bu altyapı ve düzenlemeler yapıldı mı? sorularını yöneltti

banner974
"Karantinasız gelişlerle ilgili kararın içinde bir sürü bilinmezlik var"

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, pandemi hastanesi olmadan, sağlık altyapısı güçlendirilmeden, Dünya Sağlık Örgütü’nün verileri de ortadayken, 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye karantinasız gelişlerin başlatılmasının tüm toplumun sağlığını riske atmakla eş anlamlı olacağını söyledi.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye gelişlerle ilgili iki PCR yapılması şartı ile karantinasız gelişler konusunda “ısrarını” sürdürdüğünü belirten Özyiğit, gelişten 72 saat öncesine kadar PCR testi ile ülkeye girerken ikinci bir test yapılacağının, test sonucu çıkana kadar ise bu kişilerin ev ya da otel karantinasına tabi tutulmasının öngörüldüğünü kaydetti.
Açıklanan kararın içinde bir sürü bilinmezlik ve soru işareti olduğunu belirten Özyiğit, “Elimizde yeterli KİT var mıdır? Bu testler Ercan'da mı yapılacak? PCR testi yapılan yolcular test sonucunu nerede bekleyecekler? Sonuçlar kaç saatte verilecek? Testi pozitif çıkanlar nereye gidecek? Bu altyapı ve düzenlemeler yapıldı mı? sorularını yöneltti.
Toplumun pandemi dönemi boyunca eve kapanarak çok büyük fedakarlıklar yaptığını, binlerce kişinin ciddi mağduriyet ve gelecek belirsizliği yaşadığını belirten Özyiğit, buna karşılık ise pandemi hastanesi ile sağlık altyapısını güçlendirmesi gereken hükümetin “görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği gibi, üstüne bir de tüm toplumu riske atacak kararlara imza attığını” savundu.
Özyiğit, DSÖ verilerine göre C kategorisinde olan ülkelerden KKTC’ye gelecek olanların ister kara kapısı, isterse hava ve deniz limanlarından gelsin mutlaka karantina sürecine tabi tutulması gerektiğini kaydetti.
Gelinen aşamada ikinci dalgaya hazır olunmadığını, kapsamlı epidemiyolojik raporun bile hala hazırlanmadığını ifade eden Özyiğit, “Bu şartlarda ülkeye karantinasız gelişleri başlatmak hangi bilimsel temele dayanmaktadır” diye sordu. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.