banner913
banner932
banner1012

Jet hızıyla iki tasarıya oyçokluğu

banner1020

Kurumsal ve kişisel verilerin Türksat’a devredileceği gerekçesiyle muhalefetin karşı çıktığı, Türkiye ve KKTC arasında E-Devlet Projesine ilişkin hazırlanan protokol ve26 Haziran’da gerçekleşmesi gereken yerel seçimin 27 Kasım’a ertelenmesi tasarısıMeclis’ten oy çokluğuyla geçti

banner974
Jet hızıyla iki tasarıya oyçokluğu

banner971
Pazartesi ve Salı günkü gündemini stenografların ek mesaiye kalmama eylemi nedeniyle tamamlayamayan, yangın nedeniyle önceki günkü olağanüstü toplantısı da ertelenen Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün toplandı.
Muhalefet, KKTC’deki veriler konusunda Türksat’a projelendirme ve yönetim yetkisi verildiğini, protokoldeki söz konusu maddenin düzeltilmesini talep ederken, hükümet yetkilileri bunu kabul etmedi, e-devlet işlerinin acil şekilde devam edebilmesi, belli noktaya gelmesine ihtiyaç olduğundan bu onay yasa tasarısı geçmesi gerektiğini ifade etti.
Kurumsal ve kişisel verilerin Türksat’a devredileceği gerekçesiyle muhalefetin karşı çıktığı, Türkiye ve KKTC arasında E-Devlet Projesine ilişkin hazırlanan protokol, Meclis’ten oy çokluğuyla geçti.
Protokole 26 milletvekili kabul, 18 ret oy kullandı. 5 vekil ise oylamaya katılmadı.
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi de görüşüldü.
Meclis’te 26 Haziran’da gerçekleşmesi gereken yerel seçimin 27 Kasım’a ertelenmesi iktidar oylarıyla kabul edildi.
Öneride, 26 Haziran’da gerçekleşmesi gereken yerel seçimin 27 Kasım’a ertelenmesi, belediye başkan ve muhtarların ve diğer yetkili organların seçime kadar görevde kalmasını öngörülüyor.
Meclis Genel Kurulu, Seçim ve Halkoylaması (değişiklik) Yasa Önerisi'ni oy çokluğuyla onayladı.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.