banner913
banner932
banner1012

"İskele’de başını almış giden apartmanlar var"

banner1020

banner974
"İskele’de başını almış giden apartmanlar var"

banner971

Meclis'te konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Annan Planı döneminde herkesin umutlandığını, araba satışı ve inşaat sektöründe patlama yaşandığını, ancak işle ilgili olmayan birçok kişinin konut yapmaya çalıştığını ve hâlâ o dönemden etrafta yarım inşaatlar kaldığını, bunun çevre kirliliği yarattığını söyledi.

Bunu bir an önce çözmek gerektiğini belirten Özyiğit, yabancıların da bu vesileyle bir çok mal aldığını ancak bir sınırı olduğu için başka kişilere vekaletler verildiği o konuda sıkıntılar yaşadığını, geçmişte bu konunda bir düzenleme yapıldığını anımsattı.

Bu dönemde de böyle bir ihtiyaç olduğu gerekçesiyle böyle bir istemde bulunmasını olumlu karşıladıklarını ifade eden Özyiğit, ancak düzenlemelerin ülke gençlerinin konut almasını engellemeyecek şekilde yapılmasını istedi.

Yarım kalmış imar planı konusuna da değinen Özyiğit, İskele’de başını almış giden apartmanlar olduğunu, bunların neye göre yapıldığını sordu.

İmar planı meselesini gündemden düşürmeden yeni düzenlemelerin konuşulması gerektiğine işaret eden Özyiğit, Güney’e geçen işçiler konusuna değinerek, hükümete bu konuda eleştirilerde bulundu.

Güney’e geçen insanlarla, burada bir iş gücü açığı varsa buralarda çalışabilmelerinin önünü açacak bir çalışma yapılıp yapılmadığını soran Özyiğit, Sağlık Bakanlığı’nın pandemi konusunda yayımladığı rapor konusunda da eleştirilerde bulundu. 

Özyiğit, yasa tasarısının ivedilik önergesine olumlu oy vereceklerini kaydetti.

ATAOĞLU

Daha sonra söz alan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın yaptığı çalışmaya olaya olumlu baktıklarını dile getirerek, ekonominin ciddi sıkıntılarının bilincinde olduklarını kaydetti.

Eğitim, turizm ve inşaat sektörünün sorunlarının bilincinde olduklarını, turizm ve eğitimin kısa süre içinde istenen yere gelemeyeceğini söyleyen Ataoğlu, ekonomiyi belli seviyeye getirmek için inşaat sektörünü ön plana alma görüşlerini anımsattı.

Yabancılar konusunda yapılacak değişiklik yanında, kendi insanımızın da konut sahibi olabilmesi için belli kriterler de getirilmesi gerektiği düşüncesini dile getiren Ataoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptıkları, atıl durumda olan on binlerce konutun değerlendirilmesi için düzenlemeler yapılması önerilerini yineledi.

Yapılacak düzenlemeye olumlu baktıklarını belirten Ataoğlu,  Kar-İş’in eyleminin hâlâ sona ermediğini söyleyerek, hükümete eleştirilerde bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.