banner913
banner932
banner1012

"Hükümet tavrını sağlık ve bilimi esas alarak netleştirmesi gerek"

banner1020

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin Güney Kıbrıs’a kademeli ve kontrollü geçişlerin 8 Haziran’da başlatılması konusundaki tavrını sağlık ve bilimi esas alarak netleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Aksi bir durumun izahı kolay olmayacaktır” dedi

banner974
"Hükümet tavrını sağlık ve bilimi esas alarak netleştirmesi gerek"

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümetin; Güney Kıbrıs’a kademeli ve kontrollü geçişlerin 8 Haziran’da başlatılması konusundaki tavrını sağlık ve bilimi esas alarak netleştirmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin iki taraftaki verileri değerlendirip vardığı sonucun önemli olduğunu belirterek, komitenin Kıbrıslı Türk üyelerinin 8 Haziran’dan itibaren bu tür geçişlerin başlamasına olumlu baktıklarını dün bir kez daha ortaya koyduklarını anımsatarak, “Şimdi hükümetin, kendi sağlık ve bilim kurullarını da eğer toplayacaksa ivedilikle hareket etmesi ve tavrını da gerekçeleri ile kamuoyuna duyurması gerekiyor” dedi. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, hükümetin Güney Kıbrıs’a kademeli ve kontrollü geçişlerin 8 Haziran’da başlatılması konusundaki tavrını sağlık ve bilimi esas alarak netleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Aksi bir durumun izahı kolay olmayacaktır” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akıncı’nın konuyla ilgili bu sabah yaptığı değerlendirme şöyle:
 
“Yaşamakta olduğumuz salgın sürecinde adım atarken, ‘rotayı sağlık çizmeli siyaset onu takip etmeli’ anlayışını ilk günden beri seslendirmekteyim. Bu çerçevede Güney’de çalışan bin 500 Kıbrıslı Türk ile eğitim ve tedavi amaçlı geçişler için, İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin iki taraftaki verileri değerlendirip vardığı sonuç önemlidir. Dün bir kez daha komitenin Kıbrıslı Türk üyeleri, 8 Haziran’dan itibaren bu tür geçişlerin başlamasına olumlu baktıklarını ortaya koydular. Şimdi hükümetin, kendi sağlık ve bilim kurullarını da eğer toplayacaksa ivedilikle hareket etmesi ve tavrını da gerekçeleri ile kamuoyuna duyurması gerekiyor. Bugün, bu konu ile ilgili insanlarımız sabahtan itibaren ne olacağını sorgulamaktadır. Hükümet tavrını netleştirmeli ve tavır, sağlık ve bilim temelli olmalıdır. Aksi bir durumun izahı kolay olmayacaktır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.