banner913
banner932
banner1012

CUMHURBAŞKANI AKINCI, EIDE İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

banner1020

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yurt dışında bulunan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile telefon görüşmesi yaptı.

banner974
CUMHURBAŞKANI AKINCI, EIDE İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

banner971

 Cumhurbaşkanı Akıncı Eide’den, Rum lider Nikos Anastasiadis’in Meclis kararını imzalamaması için girişimde bulunmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı telefon görüşmesinde Eide'ye, Rum Meclisi'nin aldığı Enosis referandumunun yıldönümünün okullarda kutlanması kararının sürdürülen müzakerelerle ulaşılmasına çalışılan federal çözüm hedefine ters olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Rum gençlere Kıbrıs'a büyük acılar yaşatan “Enosis”in bu çağda halâ kutsanacak bir şeymiş gibi anlatılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, Eide ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rum meclis kararının Anastasiadis tarafından imzalanmaması için girişimde bulunmasını ve inisiyatif almasını talep etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.