banner913
banner932
banner1012

“Çözümün garantörü BM olmalı”

banner1020

Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Osadchiy,Kıbrıs’taki garantörlük sisteminin çağ dışı olduğunu ve çözümün garantörünün BM Güvenlik Konseyi olması gerektiğini söyledi

banner974
“Çözümün garantörü BM olmalı”

banner971
Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi StanislavOsadchiy, BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin, BM Genel Sekreteri AntonioGuterres’e Kıbrıs sorunu için en kısa zamanda özel danışman atanması konusunda yardım etmeye çalıştığını, çünkü müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.
Osadchiy, AyiaNapa’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs’taki garantörlük sisteminin çağ dışı olduğunu ve çözümün garantörünün BM Güvenlik Konseyi olması gerektiğini söyledi.
Osadchiy, bir gazetecinin Rusya’nın özel danışman konusundaki görüşünün ne olduğunu sorması üzerine, Rusya’nın Kıbrıs’ta özel temsilcilik misyonunun önemli olduğunu ve devam etmesi gerektiğine inandığını kaydederek; tarafların müzakere masasına oturarak, BM Güvenlik Konseyi’ne karşı sorumlu olan bu özel temsilciye yardımcı olması gerektiğini belirtti.
Osadchiy, garantilerin BM Güvenlik Konseyi’nin garantileri olması gerektiğini ve mevcut garantörlük sisteminin Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmadığını söyledi.
Türkiye’nin Maraş ile ilgili tek taraflı hareket edemeyeceğine de işaret eden Osadchiy, Güney Kıbrıs’ın “kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi” olması hakkının bulunduğunu ve Türkiye’nin bunu göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.
Habere göre Osadchiy, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “tahrikleriyle” ilgili olarak ise, Rusya’nun Uluslararası Hukuk kurallarının uygulanması ve Türkiye’nin de bunları dikkate alması gerektiğini ifade etti.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.