banner913
banner932
banner1012

“Bu toplumda bazı siyasiler demokrasi kisvesi altında maalesef bazıları kendilerine pozisyon yaratmaya çalışıyor”

banner1020

banner974
“Bu toplumda bazı siyasiler demokrasi kisvesi altında maalesef bazıları kendilerine pozisyon yaratmaya çalışıyor”

banner971

Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu, BRT’nin #burasıönemli programında Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Kalkınma Bankası’nın çalışmalarını topluma anlatma amacıyla basınla bir araya geldiklerini belirten Tosunoğlu, tek amaçlarının Kalkınma Bankası gibi ülke ekonomisi için son derece önemli bir kurumu daha işlevsel ve halkına daha çok yardımcı bir noktaya getirmek olduğunu vurguladı.

28 yıl önce kurulan Kalkınma Bankası’nı ekonomiye nasıl daha fazla entegre etmek yerine, siyasi boyutlara çekmeye çalışan siyasiler olduğunu belirten Tosunoğlu, “Bu toplumda bazı siyasiler demokrasi kisvesi altında maalesef bazıları kendilerine pozisyon yaratmaya çalışıyor” dedi.

Tosunoğlu, “ Bunlardan bir tanesi de Sayın Özersay’dır. Bu topluma verdiği hiçbir sözü tutmamışken, siyasete girmeyeceğim derken siyasete giren, kahve içmeyeceğim derken kahve içen, dörtlü koalisyonu bozan Sayın Özersay, bu halk ve partisi için umut olmaktan çıkmıştır. Kendisini sorgulamalı. Partisinin üyeleri de bu davranış biçiminin kendisini ve partisini bir yere götüremeyeceğini bilmektedir. Sayın Özersay’a tavsiyem Kalkınma Bankası’nın içsel sorunlarına çözüm önerisi üretmesidir. Dıştan atanan Genel Müdürün müşavir olamayacağını dahi bilmemektedir” diye konuştu.

Tosunoğlu, tüm siyasilerden Kalkınma Bankası için çözüm önerisi beklediklerini ifade etti.

Kendisiyle ilgili bazı eleştirileri yanıtlatan Tosunoğlu, bankacılık geçmişini Kooperatif Merkez Bankası’nda yaptığı Yönetim Kurulu Başkanlığı göreviyle hatırlattı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.