banner913
banner932
banner1012

“Bu seçim var oluş seçimidir”

banner1020

CTP Genel Başkanı Erhürman: “Bu zihniyet, memleketi bitme noktasına getirdi. Bu zihniyetin gitmesi lazım. Bu uçurumun kenarından bu halkı döndürmemiz lazım. Bu seçim bu anlamda bizim için bir var oluş seçimidir”

banner974
“Bu seçim var oluş seçimidir”

banner971
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Kıbrıslı Türklerin adada çok daha zor koşullarda var olmayı başardığını ve halkın yok edilmesine izin vermeyeceklerini” söyledi.
Erhürman, beraberindeki heyetle birlikte Taşkınköy Spor Kulübü’nü ziyaret etti.
CTP olarak seçimlerden hükümeti kuran parti olarak çıkacaklarına olan inancını dile getiren Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk halkının neler yaşandığının farkında olduğunu söyledi.
Türkiye ile imzalanan 3 milyar 250 milyon TL’lik protokolün sadece 950 milyon TL’sinin geldiğini ifade eden Erhürman, “Bu hükümete Türkiye’den para falan geldiği de yoktur” dedi. Erhürman, eczanelerde ilaç kalmadığına işaret ederek, “Bir telefon açıp da Türkiye’ye ihracat yasağından bizi çıkarın diyemeyecek kadar Türkiye ile iletişimleri koptu” ifadelerini kullandı.
 “Hayvancılıkta, sanayide ve çiftçilikte işleyecek insan bulunamayacağı bir döneme doğru gidiliyor” diyen Erhürman, “Halkın alım gücünün düşmesinin, esnafın hiçbir şey satamayacağı anlamına geldiğini” söyledi.
Erhürman, “Tek başına iktidar olacağım diye tutturdular, senin vizyonun nedir? Ne olacağım derdindeler, ne yapacağım değil. Memleket battı. Memlekette un bile üretemez hale geldik. Hiçbir çözüm önerileri yok” dedi. “Kopmuş giden bir düzen var” diyen Erhürman, “Halkın aklıyla dalga geçilen bir durumla karşı karşıya olunduğunu” söyledi.
Ülkede ilk defa maaşların ödenmesinin haber olduğuna, akaryakıt istasyonlarında akaryakıt bulunmasının da haber haline geldiğine işaret eden Erhürman, “Hükümete sorarsanız yapacak bir şeyleri yok. Öyle bir uçurum kenarına geldi ki memleket, 5 sene daha böyle gidersek yuvarlanacağız” diye konuştu. Erhüman, “Bu zihniyet, memleketi bitme noktasına getirdi. Bu zihniyetin gitmesi lazım. Bu uçurumun kenarından bu halkı döndürmemiz lazım” dedi.
Erhürman, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Yapacak çok şey var. Ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu işlerin çözümleri var. Avrupa Birliği ile kurulacak ilişkilerle buraya aktarılacak kaynak da var. Türkiye ile doğru zeminde ilişki kurarak buraya daha fazla kaynak aktarmak da mümkün. Kıbrıslı Türkler çok daha zor koşullarda var olmayı başardı bu adada. Bu koşullarda Kıbrıslı Türkleri yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu seçim bu anlamda bizim için bir var oluş seçimidir. Bu seçim başka seçimlere benzemez. Doğru kararı vermemiz lazım. Kıbrıs Türk halkı fena halde farkındadır ne yaşadığımızın. Bu seçimden CTP olarak biz, hükümeti kuran parti olarak çıkacağız.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.