banner913
banner932
banner1012

“Biz iş yapacağız onlar konuşacak”

UBP, 13’üncü Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday olan Ünal Üstel partinin yeni genel başkanı ilan edildi. Üstel, muhalefete “Bırakın onlar konuşsun biz yolumuza devam edeceğiz. Biz iş yapacağız onlar konuşacak” dedi

banner974
“Biz iş yapacağız onlar konuşacak”

banner971

Başbakan Ünal Üstel, tek aday olduğu 13’üncü olağanüstü Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayında UBP Genel Başkan’ı ilan edildi.
Faiz Sucuoğlu’nun istifası üzerine dün 11.00’de YDÜ AKKM’de toplanan kurultayda, divanın kurulmasından ardından konuşmalara yer verildi.
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), 13’üncü Olağanüstü Kurultayı’nda tek aday olan Ünal Üstel partinin yeni genel başkanı ilan edildi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Genel Başkanlık için tek aday olan Başbakan, UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel salona girişlerinde alkışlarla karşılandılar. 
Kurultay divanın oluşmasıyla başladı. Divanda Başkan İlker Edip, Başkan Yardımcısı Emine Uzun ve üyeler Ayşen Gardiyanoğlu, Şahap Tokatlı ile Hatice Aşık yer aldı.
Açılış konuşmalarının ardından Divan Başkanı İlker Edip söz alarak, başkanlık için tek müracaat bulunduğunu ve bunun da Ünal Üstel’e ait  olduğunu belirterek, “Evrakları inceledik. Ünal Üstel’i genel başkan olarak ilan ediyoruz” dedi.
Üstel Başkan olarak ilan edilmesinin ardından tebrikleri kabul ederek, sahneye çıktı ve eşiyle birlikte partilileri selamladı.
YDÜ AKKM’deki kurultay aile fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.
Divan tarafından Genel Başkan ilan edilmesinin ardından eşiyle birlikte kürsüye çıkarak teşekkürlerini ileten Üstel "Sizlere layık olmak için ekip arkadaşlarımla, yol arkadaşımla, siz değerli üyelerimizle bu yolu yürüyüeceğiz. Sizlere layık olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim" dedi.
Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile uyumlu şekilde hareket edeceğini, Kıbrıs sorunu konusunda Tatar’a tam destek olacaklarını söyledi. 
Divan tarafından Genel Başkan ilan edilmesinin ardından eşiyle birlikte kürsüye çıkarak teşekkürlerini ileten Üstel "Sizlere layık olmak için ekip arkadaşlarımla, yol arkadaşımla, siz değerli üyelerimizle bu yolu yürüyeceğiz. Sizlere layık olmak için elimden gelen çabayı göstereceğim" dedi.
Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile uyumlu şekilde hareket edeceğini, Kıbrıs sorunu konusunda Tatar’a tam destek olacaklarını söyledi. 
Seçimlerde halkın UBP’ye hükümet etme görevi verdiğini dile getiren Üstel, zor bir dönemden geçildiğini ancak UBP’nin zorluktan kaçmadığını kaydetti.
 “Bugün bize dil uzatanlar dün bu göreve ortak olmaları için çağrı yaptığımızda bu taşın altına elini koyma cesareti gösteremedi” diyen Üstel, yaşanan koalisyon ve hükümet kurma süreçleri anımsattı.
“Bırakın onlar konuşsun biz yolumuza devam edeceğiz. Biz iş yapacağız onlar konuşacak” diyen Üstel, bunun Kıbrıs sorunu konusunda da yapıldığını söyledi.
“50 sene var federasyonu konuşurlar. 50 sene var KKTC’nin ileriye gitmemesi için ellerinden geleni yapıyorlar” diyen Üstel, “Neden biliyor musunuz? Bizi Rum’a yama yapsınlar… Ve yine 74 öncesi gibi aynı eziyetleri çekelim… Ama biz UBP olarak bunların karşısındayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar’ın ortaya koyduğu vizyona işaret eden Üstel, Tatar’a bu vizyonda tam destek verdiklerini söyledi.
Başbakanlık görevini alma sürecini anımsatan Üstel, Sucuoğlu’nun istifa ettiğine işaret ederek, Sucuoğlu’na hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem teşekkürlerini iletti.
Üstel, “Bana birinci ateşten gömleği giydiren Faiz Sucuoğlu, ikinci ateşten gömleği giydiren yine Faiz Sucuoğlu, kendisine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Halkın refahı için anavatan Türkiye ile imzalanan protokollerin arkasında duracaklarını ifade eden Üstel, ülkenin 2007’den beri devam eden sorunları olduğunu söyledi.
Ülkedeki sorunların çözülmesi için gerekli reformları hayata geçirmeye çalıştıklarını anlatan Üstel, belediyelerin birleştirilmesi konusuna işaret ederek yaşanan süreci anımsattı. Üstel, konuyla ilgili kriterlere tüm partilerin imza attığını söyledi.
“Bize soğukkanlı katil dediler. Sorarım size hangimiz katil. Biz ülkemiz için uğraşıyoruz” diyen Üstel, dünya, AB ve Türkiye’den gelen raporların belediye sayılarının azaltılmasına ihtiyaç olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Karşı çıkanların da bunun gerekli olduğunu gördüğünü ancak bunu yapmaya cesaret edemediğini ifade eden Üstel kendilerinin ise cesaret ederek bu adımı attığını kaydetti.
Anayasa Mahkemesinin verdiği karara saygısı olduğunu ifade eden Üstel, muhalefete “Madem niyetin buydu niye toplantılara katıldın, niye bizi oyaladın? Bırakmadın bizi gününden yapalım?” dedi, ülkenin kaosa sürüklendiğini, bunu UBP’nin yapmadığını anlattı.
Bugün bakanlar ve koalisyon ortakları ve Cumhurbaşkanı ile bu kaosun ortadan kalkması için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Üstel, “Zamanımız yok bir hafta daha çalışıp bu işi neticelendireceğiz” dedi.
Enflasyondan etkilenen gerek memurlar gerek serbest çalışanlara katkılar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Üstel, bunlar sürerken tek adaylı kurultay yapıyorsunuz sesleri yükseldiğini söyledi.
“UBP 40 kurultay yaptı. 30 kurultayına tek adaylı gitti” diyen Üstel, muhalefet partilerinin de tek adaylı kurultaylar yaptığını, hatta “salonu bile dolduramadığını” ifade etti. Üstel bazı partilerin kurulduğu günden bugüne hiç tek adaylı olmayan kurultay yapmadığını söyledi, “Kendileri aynaya bakmıyor. Lütfen eleştirirken aynaya baksınlar” dedi.  
“YEREL SEÇİMLER ULUSAL DAVA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Yerel seçimlere işaret ederek, “Çok önemli bir seçimin arifesindeyiz” diyen Üstel, yerel seçimlerin ulusal dava için çok önemli olduğunu söyledi.
Üstel, geçmişteki dargınlıkların ve küskünlüklerin bir kenara konması gerektiğini ifade etti “Bir olacağız birlikte olacağız” dedi.
Bugünden sonra partinin yetkili organlarıyla oturup yerel seçimlerde adayların nasıl belirleneceğiyle ilgili yöntemi ortaya çıkaracaklarını ve en güçlü isimlerle partililerin karşısına geleceklerini kaydeden Üstel, “Çünkü yerel seçimlerle zaferle çıkmamız lazım. Kazanacağız, başka çaremiz yok, kazanırken de birlikte kazanacağız, çünkü davamız birdir” dedi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.