banner913
banner932
banner1012

"Akaryakıt alımı ile ilgili 5 yıllık Uluslararası anlaşma imzalanacak"

banner1020

Başbakan Üstel, akaryakıt alımı ile ilgili 5 yıllık Uluslararası anlaşma imzalanacağını, sayaç ihalesine çıkılacağını, Teknecik Santraline filtre takılacağını, santrallerin bakım ve onarımının da Türkiye tarafından yapılacağını kaydetti

banner974
"Akaryakıt alımı ile ilgili 5 yıllık Uluslararası anlaşma imzalanacak"

banner971
Kıb-Tek’e yakıt için TPİC ile yapılacak protokolle KKTC sadece yakıt bedelini ödeyecek. Navlun ücretini Türkiye ödeyecek. 11 Kasım'da ilk gemi gelecek. 5 senelik bir protokol imzalanacak.
Başbakan Ünal Üstel, ülkede elektrikle ilgili yaşanan tüm sorunlara köklü çözüm getirmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte çalışma yapıldığını ve protokoller imzalanacağını söyledi, “Elektrikteki sorunları köklü bir şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.
Üstel, akaryakıt alımı ile ilgili 5 yıllık Uluslararası anlaşma imzalanacağını, sayaç ihalesine çıkılacağını, Teknecik Santraline filtre takılacağını, santrallerin bakım ve onarımının da Türkiye tarafından yapılacağını kaydetti.
Üstel, kurumda akaryakıt alımı ve sayaçlarla ilgili yaşanan sorunlarla ilgili de soruşturma başlattıklarını belirtti.
Üstel, elektrik kurumunda yaşanan sıkıntılara da değindi.
 “Uykularımızı kaçıran” diye nitelediği elektrik kurumunda yıllardır sıkıntı yaşandığını ifade eden Üstel, akaryakıt alımı konusunda uzun zamandır yaşanan sıkıntılara işaret etti, yaşanan süreçleri anlattı ve bilgi verdi.
Akaryakıt İhalesi ve sayaçlarla ilgili yaşanan sıkıntıları şirketlere bağlayan Üstel, geçmişte yapılan anlaşmalarla sayaçlarla ilgili tekel yaratıldığını, bugüne kadar teknecik santraline filtre konamamasının ise hepsinin ayıbı olduğunu kaydetti.
TPIC İLE ANLAŞMA..NAVLUNU TÜRKİYE ÜSTLENECEK
Türkiye ile bu konuda gerekli ve detaylı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Üstel, TPIC’in yüzde 1 kükürt oranında yakıt sağlaması için anlaşıldığını, bunun sadece yakıt bedelini ödeyeceklerini, navlunu Türkiye’nin üstleneceğini söyledi.
Bu yönde 5 senelik Uluslararası anlaşma imzalanacağını ifade eden Üstel, artık ülkede elektrikle ilgili yakıt sıkıntısı yaşanmayacağını kaydetti.
2023’te bu çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Üstel, Bakım ve onarım anlaşması da yaptıklarını, Türkiye Cumhuriyetine bunu devrettiklerini, bakım onarım ekibinin Türkiye’den gelip bunları yapacağını söyledi. 
Elektrik sayaçlarında da aynı sıkıntının yaşandığını ifade eden Üstel, yeni ihale yapılacağını ve bundan sonraki süreçte sayaç sıkıntısı kalmayacağına inanç belirtti.
 Elektrikteki sorunları köklü bir şekilde çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Üstel, kablo ile elektriğin de ülkeye getirileceğini belirtti.
Üstel soru üzerine, TPİC’in yakıtı borsa fiyatına göre getireceğini söyledi, “Devletten devlete alım yapacağız. TPİC devletin yan kuruluşudur” şeklinde konuştu.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.