banner913
banner932
banner1012

Sistemsizlik!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 20 Haziran 2021, 17:53

Neredeyse bir buçuk yıla yakın zamandan beri Corona virüs denilen illetle boğuşmaya çalışıyoruz.
Pandemi konusunda binlerce makale yazıldı, çizildi, programalar yapıldı, seminerler düzenlendi!
İş başındaki hükümet yabancısı olduğu bu sorun karşısında zig-zaglar çizerek çıkış yolları aramaya devam ediyor.
Sadece pandemiyle mücadele değil, pandeminin yarattığı ekonomik yaralar da kangrene dönüşmüş durumda!
Güneye baktığımızda hatırı sayılır oranda pandemi oranlarında düşüşler gözlemleniyor. Hemen, hemen her gün Kuzeyle- güney arasında mukayeseli yapılan açıklamalardan ortayane acıdır ki güneyin pandemi ile mücadelede bizden daha başarılı olduğu gerçeğini çıkıyor.
Örneğin, ortalama olarak bizde 8 bin 9 bin civarında yapılan testler sonucunda ortaya çıkan hasta sayısını,en alt basamaklardan örnekleme yaparak, 25 ile 35 olarak değiştiğini söyleyebiliriz.
Halbuki güneyde 35 bin, 40 bin arasında yapılan testler sonucunda ortaya çıkan hasta sayısı 65 civarında.
Oransal olarak mukayese yapıldığında, kuzeyde 8 bin yerine 40 bin test yapıldığı varsayarsak  çıkması olası hasta sayısı 100 ün üzerinde olarak gözüküyor.
Aşı konusuna gelince, güney Kıbrıs AB ne bağlı ülkeler arasında aşılanma oranlarında üçüncü sırada. Bizde ise Türkiye nin inayeti sayesinde ama ne acıdır ki sistemsizlik içinde vatandaşın aşılanmasına devam ediliyor.
Kimi Diyabet hastası vatandaşlar müracaatları olmasına rağmen bekletiliyor, hiçbir sağlık sorunu olmayan vatandaşlara aşı yapıla biliniyor.
Sistemsizlik ve de düzensizlik derken abartıda bulunduğumu sanmayın! Örnekler vermeye hazırım!
İçinde olduğumuz şu günlerde ilk ve orta okuldaki çocuklarımıza karneler dağıtılıyor. Lefkoşa TMK da bir gün önce mesaj gönderiliyor “ PCR testi yaptırmayanlara karne verilmeyecek” deniliyor. Akşama başka bir mesajla “ karne ve diplomalar açık alanda yapılacağından PCR testlerine gerek yok” deniliyor.
Bitmedi, karne ve diplomaların verileceği gün başka bir mesajla yeniden PCR testi isteniyor. Ailelerden gelen tepki üzerine Bakanlığın da müdahalesiyle öyleye doğru diplomalar PCR sız dağıtılıyor. Aynı gün İlk Okullarda karne ve diploma dağıtımları mahşeri denilecek boyuttaki yoğunlukta dağıtılıyordu.
Allahtan, aradan geçen süreler içinde bilinçlenmiş halk kitlelerinin önerilen önlemlere uyma gayretleri sayesinde büyük pandemi patlamalarının yaşanmadığı ülkemizde Corana virüsü ile yaşam, bir yaşam şekli olarak benimsenmiş durumda. Aksi takdirde pandeminin pençesinde çırpınan bir halk konumu kaçınılmazdı. Nitekim bu durumu bozulan ekonomide yaşar haldeyiz!
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.