banner913
banner932
banner1012

Yaşanmış Hikayelere Dayanan 10 Korku Filmi

banner1020

Korku filmi seyretmekten keyif alanlar buraya… Kurgu olduğunu düşünerek izlediğiniz filmlerden çok farklı olan bu liste, senaryosunu yaşanmış hikayelerden alan filmleri içeriyor! Sahnelerin korku dolu ve rahatsız edici geçmesinin yanında bir de gerçek hayatta yaşanmış olduğunu düşünmek insanı iyice geriyor. Bu şekilde daha da ürkütücü hale gelen korku filmleri listesini sizleri daha fazla meraklandırmadan paylaşıyoruz.

banner974
Yaşanmış Hikayelere Dayanan 10 Korku Filmi

banner971

 

1. The Amityville Horror / Dehşet Sokağı


George ve Kathy Lutz, üç çocukları ile birlikte, korkunç bir cinayetin yaşandığı eve taşınırlar. Taşındıkları evde yaşanmış olan felaketleri öğrendiklerinde ise evden ayılmayı değil, yaşanan bu vahşeti geçmişte bırakmayı tercih ederler. George tuhaf bir şekilde davranmaya başlar ve Chelsea da tuhaf insanlar gördüğünü söyleyince işler karışmaya başlar. Bu ailenin önünde 28 günlük bir dehşet seansı vardır. Bu durumla nasıl baş edecekleri ise filmin bu vahşet ve korku dolu sahnelerinde saklıdır. Filmdeki olayların gerçekten yaşanmış olması insanı çok daha fazla ürkütüyor.

 

2. The Haunting in Connecticut / Lanetli Ev

Filmin başrollerinde, Wendy rolüyle Amanda Crew, Poessessed Witch rolüyle ise Kyle Galiner yer alıyor. Campbell ailesinin karanlık ve doğaüstü güçlere karşı verdiği tüyler ürperten “gerçek” mücadeleyi anlatan filmde, Viktorya tarzı evlerinin rahatsız edici bir geçmişi olduğunu öğrenmeleriyle dehşet dolu hikaye başlıyor ve izleyenleri etkisi altına almayı başarıyor.

3. Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı

Uyuşturucu alabilmek için New Mexico’ya seyahate çıkan, yirmili yaşlarındaki bir grup genç, bir katliamdan kurtulmuş olan genç bir kıza rastlar. Kızı en yakındaki kasabaya bırakmak için yollarını değiştiren genç grup, katliama ortak olacaklarının farkında bile değillerdir. Katliamın sorumlusu olan Leatherface, gençleri kendi amacına yönelik kullanmayı planlar. Hedefin gençler olduğu bu yaşanmış hikayede olacakların rahatsız ediciliği izleyenleri etkisi altına almakta gecikmiyor.

4. The Mothman Prophecies / Gecenin Nefesi

Gazeteci John Klein eşi Mary ile birlikte yeni bir ev alır ve dönüş yolundadırlar. Arabayı kullanan eşi önünde anlam veremediği bir varlık görür ve kontrolü kaybeder. Ciddi bir şekilde yaralanan Mary, hastanede yaşamını yitirir. Ölmeden önce ise gördüğü ve anlamlandıramadığı şeyin resimlerini çizmiştir. İki yıl aradan sonra eşinin ölümüyle hala depresyonda olan Jhon, bir iş için şehir dışına çıkar. Burada kadın polis memuru Connie Parker ile tanışan John, çevredeki insanların garip sesler duyduğunu ve anlam veremedikleri şeyler gördüğünü öğrenir. Böylece bu olayların eşinin ölümü ile ilgisi olduğunu düşünerek araştırmaya başlar.

5. Jaws / Denizin Dişleri

Jaws, bir sahil kasabasına tehdit oluşturan beyaz köpekbalığını avlamaya çalışan bir ekibin hikayesini anlatıyor. Küçük bir tatil beldesi olan Amity Adası, beyaz bir köpekbalığı tarafından ziyaret edilir. Yaşanan birkaç ölüme rağmen ilgililer, konuyu gizlemeye çalışıp konu hakkında konuşmaktan geri kalırlar. Plajın kapatılması başkan tarafından yasaklanır. Sonrasında bir çocuk ölümü gerçekleştiğinde ise artık kamu bu köpekbalığını aramak ve bulmak için çalışmalara başlar.

6. The Exorcism of Emily Rose / Şeytan Çarpması

Emily adında genç bir kız ölür ve herkes bu ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkarma ritüelinde suç bulur. Genç kız, içine şeytan girdiği inancıyla kiliseden yardım istemiştir. Peder ise cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Kimse Peder Moore’un söylediklerine inanmaz ve zorlu mücadele başlamış olur. Avukat ise bu mücadelede kendi mantığı, duyguları ve dini inancı arasında sıkışıp kalır.

7. An American Haunting / Amerikan Büyüsü

Zengin ve saygıdeğer Bell ailesine dadanan ve aileden birinin ölümüne sebep olan ruhun korkunç hikayesini anlatan filmin oyuncu kadrosunda Rachel Hurd-Wood, Donald Sutherland ve Sissy Spacek yer alıyor. Gerçek olaylar olan bu hikayeler adına birçok kitap yazılmıştır. korku dolu filmin finali oldukça ürkütücü bir şekilde karşımıza çıkıyor.

8. The Entity / Karabasan

Görünmeyen bir varlık tarafından önce dövülüp, sonra tecavüz edilmiş bir şekilde uyanan Carla Moran, ailesi ve arkadaşları tarafından dışlanır. Aklını yitirmeye başladığını düşünen yakınları parapsikoloji yöntemiyle Moran’a yardım etmek isterler. Bir süre sonra araştırmacılar, kötü bir ruhsal gücün ona musallat olduğunu anlarlar. Şimdi tek yapmak istedikleri şey, bu görünmeyen iblisten nasıl kurtulacaklarını bulmaktır.

9. Black Water / Karanlığın Dişleri

Başrollerinde Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda gibi isimlerin yer aldığı, gerçek bir hikayeden uyarlanan korku filmi Black Water 2007 yapımı bir film. Bu dehşet verici korku filmi, Kuzey Avustralya’da tatil yapan bir çiftin Blackwater Barry turuna katılmalarını ve başlarına gelen felaketleri konu alıyor.

10. The Rite / Ayin

Başrollerinde Oscar ödüllü ünlü oyuncu Anthony Hopkins’in yer aldığı, gerçek bir hikayeden uyarlanan bir dram, gerilim ve korku filmidir. Vatikan’a Peder Lucas’ın yanına gönderilen İlahiyat Fakültesi öğrencisi Michael Kovak’ın hikayesine odaklanan filmde genç öğrenci Kovak, cin çıkarma ayinlerini araştırırken karşılaştığı açıklanamaz olaylarla hayatı ve inancını sorguluyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.