banner913
banner932
banner1012

Stephen King'in Romanlarından Uyarlanan En İyi 15 Filmi

banner1020

Yazdığı kitaplarla sınırları zorlayan, ismini okurken bile gerildiğiniz usta yazar Stephen King'in hangi romanlarının sinemaya uyarlandığına beraber bakalım mı?

banner974
Stephen King'in Romanlarından Uyarlanan En İyi 15 Filmi

banner971

1- Ölüm Kitabı (Misery)

Ünlü yazar Paul Sheldon geçirdiği trafik kazasının ardan bir hayranı tarafından bulunarak araçtan kurtarılır. Hayatını kurtaran kadına minnettar olan yazar daha sonra içinde bulunduğu esaret durumunu farkeder. Kendisine takıntılı olan hayranı kaçmak için bütün çabalarını boşa çıkarır. Psikopat hayran rolünde ki Kathy Bates Ölüm Kitabı filminde ki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü almıştır.

2- Günah Tohumu (Carrie)

Stephen King’in Göz(Carrie) isimli romanından beyaz perdeye aktarılan Günah Tohumu, tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında üst sıralarda gösteriliyor. Brian De Palma’nın da yönetmenlikte kalitesini gösterdiği film iki dalda akademi ödülüne aday olmasına rağmen iki ödülü de alamamıştır.

3- Yüzyılın Fırtınası (Storm Of The Century)

1999 yılında televizyon için uyarlanan Yüzyılın Fırtınası(Storm Of The Century), her ne kadar sinemalarda gösterilmemiş olsa da Stephen King’in en etkileyici uyarlamalarından biri olarak gösteriliyor.

4- Gizli Pencere (Secret Window)

Ünlü aktör Johny Deep'in başrolünde oynadığı Gizli Pencere(Secret WindowStephen King’in aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılmıştır.

5- Hayvan Mezarlığı (Pet Sematary)

Kitabının yakaladığı başarının gerisinde kalan bir uyarlama olan Hayvan Mezarlığı(Pet Sematary) her ne kadar gişede istediği başarıyı yakalayamasa da konusunun yarattığı gerilim sayesinde akıllarda kalmasını bildi.

6- Koşan Adam (The Running Man)

Stephen King‘in mahlas kullanarak yazdığı bir hikayeden esinlenilmesiyle çekilen Koşan Adam(The Running Man) yaratmış olduğu absürt tv dünyasının günümüzde ki tv dünyasına olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

7- Mahşer (The Stand)

Yine tv için çekilmiş olan film ile karşınızdayız. Stephen King’in en uzun romanından televizyona aktarılan film salgın bir hastalıkla dünyanın sonunun gelmesini çok başarılı şekilde işliyor.

8- Benimle Kal (Stand By Me)

1982 yılında Ceset ismiyle yayınladığı romanından beyazperdeye aktarılan Benimle Kal(Stand By Me) 1986 yılında beyaz perdeye aktarılmıştır.

9- Tepki (Firestarter)

İlaç deneyleriyle psişik güçler kazanan bir çiftin çocuklarının yeteneğinin peşinde olanlara karşı verdiği kovalamacayı konu edinen film 1984 yılında vizyona girmiştir.

10- 1408

Stephen King'in kısa hikayelerinden bir tanesinin uyarlanması ile beyaz perdeye sunulmuştur. 1408 kendisinden beklenen potansiyelin çok üstüne çıkarak Stephen King filmleri içinde en çok gişe hasılatı yapan filmlerden biri olma özelliğini taşımaktadır.

11- Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption)

Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti isimli uzun hikayeden film haline getirilen Esaretin Bedeli, vizyondan düştükten sonra ilgi gören filmlerden olmuştur.  Yapımından bu yana 23 yıl geçmiş olmasına rağmen  IMDB(İnternet Film Veritabanı) puanlarına göre en iyi film olarak zirvede durmaktadır.

12- Cinnet (The Shining)

Dahi yönetmen Stanley Kubrick’in yönettiği ve baş rolünde Jack Nicholson’ın yer aldığı Cinnet (The Shining) en iyi gerilim filmleri arasında yer alır.

13- Yeşil Yol (The Green Mile)

4 dalda Akademi ödülüne aday gösterilen Yeşil Yol(The Green MileIMDB(İnternet Film Veritabanı)’de kullanıcıların oylarıyla belirlenen “En İyi 250 Film” listesinde 45. sıradadır.

14- Kara Kule (The Dark Tower)

Stephen King’in 7 kitaplık serisinden geçtiğimiz günlerde vizyona aktarılan Kara Kule(The Dark Tower) roman kurgusundan farklı oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor.

15- O (It)

Görkemli bir romandan etkileyici bir film çıkarmak kolay değildir. O(It) için 1990 yılında çekilen film yeterli etkiyi göstermeyince 2017 yılının teknolojik imkanlarıyla yeniden çekiliyor ve ortaya fragmanıyla bile tüyler ürperten bir yapım  çıkıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.