banner913
banner932
banner1012

Gelmiş geçmiş en iyi 'afet' filmleri

banner1020

Yaşamın en önemli gerçeklerinden olan afetler, bizleri ona karşı tedbirler almaya itiyor. İnsanlar daha çok birbirlerinden korunma adına gelişse de doğal afetlerin getirilerine de hazırlıklı olmaya çalışıyor. İnsanlığın ve yapıların gelişmesiyle değişen afetlere bir de insanoğlunun yarattığı felaketler ekleniyor. Sinema dünyası da bizlerin fazlasıyla korktuğu afet filmlerini farklı konularda işliyor. Karşılaşmak istemeyeceğimiz, izlemeye değer 7 afet konulu film.

banner974
Gelmiş geçmiş en iyi 'afet' filmleri

banner971

 

1. SAN ANDREAS / SAN ANDREAS FAYI (2015)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Yakın tarihte vizyona giren San Andreas Fayı'nın yönetmen koltuğunda Brad Peyton oturuyor. 2015'in başarılı felaket temalı filmlerinden olan yapımda Dwayne Johnson ve Carla Gugino başrolde yer alıyor. Film, Kalifornia'da yaşanan ve Batı Kıyı Şeridi'nin tamamını etkileyen büyük çaplı bir deprem faciasının ardından yaşanan arama kurtarma süreci ve genç adamın duygusal hayatı ile sorumluluklarını dengede tutmaya çalışmasını anlatıyor.

2. 2012 (2012)

 

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Büyüleyici efektleriyle sinemaseverleri etkilemeyi başaran felaket filmi 2012, Roland Emmerich'in Kıyamet Günü, Godzilla ve Yarından Sonra'nın ardından yazıp yönettiği dördüncü film olma özelliği taşıyor. Film, dünya çapında bir felaketin ardından, hayatta kalan insanların mücadelelerini sinemada işliyor. 2012'de John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Thandie Newton, Oliver Platt, Zlatko Buric gibi isimler yer alıyor.

3. CONTAGION / SALGIN  (2011)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Steven Solderberg'ün yönetmen koltuğunda oturduğu film, tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüsün hikayesini anlatıyor. Filmde Marion Cotillard, Mattt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Pawltrow, Kate Vinslet gibi önemli isimler yer alıyor.

4. CHILDREN OF MEN / SON UMUT  (2006)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

P. D. James'in yazmış olduğu aynı adlı romandan sinemaya adapte edilen filmin yönetmen koltuğunda Alfonso Cuaron oturuyor. Clive Owen, Julianne Moore ve Michael Caine gibi isimleri bir araya getiren Son Umut, insanların kendi elleriyle doğayı ve ardından kendi dünyasını mahvedişini kıyamet senaryosuyla birleştirip işliyor. Kadınların doğurganlığının olmadığı bir dünyada bir salgın hikayesi olarak başlayan film; anarşiye, kaosa ve distopik düzene değinmesiyle gönüllerde taht kuruyor.

5. THE DAY AFTER TOMORROW / YARINDAN SONRA  (2004)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Yarından Sonra insanların doğa ile mücadelesinde, doğanın insanlara eninde sonunda vereceği cevabı beyaz perdeye taşıyor. Roland Emmerich'in yönettiği filmde Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Emmy Rossum gibi isimler yer alıyor. Soğuk ve yağışlı havalarda izlenidiğinde insanı ürpertmeyi başaran film, küresel ısınma teması üzerinden hikayesini anlatıyor.

 

6. THE PERFECT STORM / KUSURSUZ FIRTINA  (2000)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Wolfgang Petersen'in yönetmen koltuğunda oturduğu film 1991 senesinde üç büyük fırtınanın bir araya gelmesiyle oluşan "Yüzyılın Fırtınası" adı verilmiş olan hikayeyi işliyor. 6 balıkçının denizde yaşam mücadelesini anlatan filmde George Clooney, Mark Wahlberg ve John C. Reilly gibi isimler yer alıyor.

7. ARMAGEDDON  (1998)

Gelmiş geçmiş en iyi afet filmleri

Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Steve Buscemi, Peter Stormare, Michael Clarke Duncan, William Fitcher gibi isimleri bir araya getiren Armageddon, döneminin en iyi filmlerinden biri olarak görülüyor. Michael Bay'in yönetmenliğini üstlendiği film, insanların dünyaya yaklaşan dev meteordan kurtarma çabasına odaklanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.