banner913
banner932
banner1012

Sıfır Çekmeye Devam


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 26 Ekim 2019, 23:12

Efsane diye anılan Çetinkaya Kulübü futbolcu açısından ne hallere düşmüş, üzülmemek elde değil. Üç yabancının biri olan Boniface sonradan girdi ve forveti ikiledi ama hem O, hem de Herve Amani bu ligin vasat yabancıları sayılır. Stoper oynayan Allen Asocba, onlardan daha çok iş yaptı ama o da öyle aman aman bir futbolcu değil.

Serkan, savunmanın önünde, E. Mbah’ı durdurmak için görevlendirilmiş ama iki golü de onun kontrol ettiği! Mbah attı. Hem de ilkini kısa boyuna rağmen kafa ile. Yine stoper oynayan Batuhan öyle çok koştu ki, karşılaşmanın son dakikalarında neredeyse yerden kalkamayacak kadar yoruldu.

Çetinkaya, orta alanda resmen bocaladı. Doğukan’la Cemal bu alanı kontrol etmeye çalıştılar ama Yeşilova en çok da ortadan geldi. Kanatlarda oynayan Hakan ve Yaşınses de etkili olamadılar. Savunmanın iki kanadında Tunç ve Çağdaş da bekleneni veremeyince, mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Bir tek kaleci Kani’yi ayrı tutacağım bu oyunculardan. Genç yaşına ve tecrübe eksikliğine rağmen müthiş kurtarışlar yaptı. Eğer çok farklı yenilgi almadılarsa, bu tamamen Kani’nin kurtardığı pozisyonlardan kaynaklandı.

Bu takım, Süper Lig için gerçekten zayıf bir kadroya sahip. Yabancıları etkili olamıyor, savunma çok aksıyor, orta sahada top kazanıp, ileri taşıyamıyorlar. Yapacakları tek şey; devre arasına kadar ne kadar puan toplarlarsa toplayıp, ara transferde yeni isimlerle kadroyu güçlendirme yoluna gitmeleri. Aksi takdirde, bu futbolcularla düşmek kaçınılmaz olur.

Yeşilova, sağ kanadı Memduh ve Mustafa ile çok iyi kullandı. Esosa da onlara katkı koydu. Ama Emmanuel Mbah, Serkan’ın markajından bu kadar kolay kurtulmasa, gol yollarında çok zorlanırlardı. Billy Osman, son topları eskisi kadar efektif kullanamıyor. 

Mejdi, Çetinkaya forveti Herve Amani’ye top göstermedi. Uzun boylu rakibine havadan gelen toplarda nefes aldırmadığı gibi, yerden de topu kazanmasına olanak vermedi. Her geçen sezon futbolu gelişiyor. Bence Milli Takım iyi bir stoper kazanacak.

Hafta içinde, geçen sezon olduğu gibi Türkiye’den Abdulkadir Çelik’i takımın başına getiren Yeşilova yönetimi, ülkemizde çalışma olanağı olmadığı için hülle yoluyla Güzelyurt bölgesinden bir teknik direktörün diplomasını ücreti karşılığı kullanmayı düşündü ama nedense, o kişinin ismi maç listesinde görülmedi. Ya Saha Komiseri yazmadı, ya da birkaç gün önce bahsi geçen teknik adamın diplomasını kullandırmaktan vazgeçtiği söylentileri doğru. Dilerim öyledir; eczacılar gibi, teknik direktörlük diplomasını kiralamak çok da hoş bir durum değil. Yönetici unvanı ile yedek kulübesinden biri takımı yönetecek, sen bostan korkuluğu gibi duracaksın; bu hiç de hoş bir görüntü yaratmayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.