banner913
banner932
banner1012

Korona virüsün ardından uçuşlarda görülecek 15 yeni normal

banner1020

Yeni tip corona virüs(Covid-19) salgını nedeniyle dünyada görülen vakaların sayısı 4 buçuk milyona yaklaşırken, virüsün Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılmasına neden uçuşlara getirilen kısıtlamalar birçok ülkede hala katı bir şekilde devam ediyor.

banner974
Korona virüsün ardından uçuşlarda görülecek 15 yeni normal

banner971

Havayolu endüstrisinde büyük kayıplara neden olan pandemi yüzünden birçok uçuş firması iflasın eşiğine geldi. Ancak, günümüzün küresel ve modern dünyasında uçuşları yasaklamanın sürdürülebilir olmayacağını bildiren uzmanlar, uçuşları Covid-19 kontrol edilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenliyor. İşte bağışıklık pasaportundan maskelere, sosyal mesafeli koltuklardan kan testlerine kadar uçuşlarda karşılaşılacak 15 yeni normal...

200’ün üstünde ülkede ve bölgese görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi havayolu endüstrisini harap etmiş olsa da, çoğu uzman bunun geçiçi olduğu konusunda hemfikir.

Bununla birlikte, corona virüsün dünya genelinde ikinci ve hatta üçüncü bir dalgasının görüleceği öngörüldüğünden, uçuş sektöründe 2021'e kadar normale dönüş beklenmiyor.

Ancak, dünyanın önde gelen havayolu şirketleri yolcuların tekrar uçmasını sağlamak,  havaalanlarını yeniden düzenlemek ve yolcuların güvenini kazanmak için güvenlik ve sağlık düzenlemeleri planlıyor.

Havayolu stratejisi firması SimpliFlying tarafından hazırlanan bir raporda, pandemiden sonra hava yolculuğunda değişecek 70’ten fazla alışkanlık belirtildi. Bunlardan 15’i ise uçuşlarda kısa bir süre içinde yerini alacak gibi görünüyor.

1. Uçak tasarımı temelden değişebilir

İtalyan tasarım firması Avio Interiors, yolcuların birbirlerine temasını en aza indiren ve potansiyel bir çözüm sunan kafesler ortaya koydu. "Janus" ismi verilen tasarım her üçlü sıradaki orta koltuğu tersine çeviriyor ve yolcuları birbirinden koruyan şeffaf bölücüler içeriyor.
 

Uçak iç mekanlarını tamamen yeniden tasarlamak yerine ise, Fransız havacılık Florian Barjot, yolcuları hem arkadan hem de komşu koltuklardan koruyan, orta koltuklara yerleştirilebilen çıkarılabilir bir kalkan "PlanBay" ı yarattı.

2. Uçaklarda business ve ekonomi sınıfına benzer “sosyal mesafe dostu sınıf” ortaya çıkabilir 

Yazar ve fütürist Ross Dawson, insanların "bir pandemi riskine karşı son derece duyarlı olacağına inandığını" söyledi ve havayollarının, muhtemelen insanlar arasında çeşitli mesafeler sunmak da dahil olmak üzere farklı önlemler alabileceğini tahmin etti.  Hatta biraz şaka yollu bir şekilde "izolasyon sınıfı" olarak adlandırdığı yeni bir tür uçak sınıfının yükselişini öngördü. Bu da bazı havayollarının birinci sınıf kabinlerinde gördüğümüz gibi aralarına bölücü yerleştirilmesinden  küçük odalara bölünmesine kadar birçok değişimi içerebilir. Bununla birlikte izolasyon sınıfının ücreti ekonomi sınıfından yüzde 40 daha pahalı olabilir.

3. Uçuştan önce veya varışta kan testi yaptırmanız gerekebilir

4. Uçuş öncesi ateş kontrolleri yeni bir norm haline gelecek

5. Uçuş boyunca maske takmak zorunlu olacak

6. Kalabalık hatları unutun. Size biniş zamanını  geldiğini söyleyen mesajlar  almaya başlayabilirsiniz

7. Uçak biletleri daha pahalı olabilir

8. Tüm vücut dezenfeksiyon kabinleri yaygınlaşabilir, havalanlarında ve uçaklarda robotlar temizlik yapabilir

9. Valizlerin ayrıca sterilize edilmesi gerekebilir

10. Hem terminaller hem de uçak kabinleri temassız olabilir

 

11. Sıcak içecek ve yemek servisi geçmişte kaldı

12. Uçuş sırasında temizlik görevlileri  kabin ekibinin bir parçası olabilir

13. Pleksiglas kalkanlar her yerde bulunabilir

14. Kimliğiniz  yanı sıra bir çeşit bağışıklık belgesi veya sağlık sertifikası göstermeniz gerekebilir

15. Havaalanına daha erken gitmeniz gerekebilir

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.