banner913
banner932
banner1012

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

banner1020

Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren bu büyük şehir, yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu’na, Bizans İmparatorluğu’na ve Roma İmparatorluğu’na başkentlik yapmış. Bütün bu medeniyetlerin izini taşıyan bu güzeller güzeli nazlı şehrin Anadolu Yakasını birlikte keşfedelim...

banner974
İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

banner971

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

1. Anadolu Hisarı

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Hisarı yüzlerce yıllık tarihi ile Anadolu Yakası’nın en tarihi yerlerinde biri. Buraya gelirseniz ve hava güzelse Göksu nehri üzerinde tekne gezisi yapabilirsiniz. Nehrin kenarında bulunan cafeler ve restaurantlarda vakit geçirmek de burada yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden bazıları.

2. Anadolu Kavağı

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Kavağı, İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı küçük bir sahil ve balıkçı kasabası. Bir gününüzü şehrin gürültü ve karmaşasından uzakta geçirmek isterseniz, çok da uzakta olmayan bu rotayı tercih edebilirsiniz. Anadolu Kavağı’nda özellikle midye ve balık gibi deniz ürünleri restaurantları çok seviliyor.

3. Beylerbeyi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Beylerbeyi, Bizanslılar döneminde küçük bir köymüş. Osmanlı İmparatorluğu zamanında Yeniçeri Ağası Mehmet Paşa burada güzel ve büyük bir yalı yaptırmış. Beylerbeyi ismi de o dönemlerden geliyor. Günümüzde, Boğaz kıyısındaki sahil restaurantları, cafeleri ve Beylerbeyi Sarayı ile İstanbul’un en sevilen semtleri arasında yer alıyor.

 

4. Beykoz-Yuşa Tepesi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Beykoz, İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden biridir. İstanbul’un kuzeyinde yer alan Beykoz’da, Beykoz Korusu’nun yanı sıra, ilk çağlardan bu yana kutsal olarak kabul edilen Yuşa Tepesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Hz. Musa zamanında yaşadığı kabul edilen Hz. Yuşa’nın Beykoz’da 17 m uzunluğunda bir kabri bulunuyor. Yuşa Tepesi’nden, İstanbul Boğazı’nın manzarasını seyretmek Beykoz’da mutlaka yapmanız gereken şeyler arasında bulunuyor.

5. Çengelköy

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Çengelköy, İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkabileceğiniz en güzel köşelerden biri. Çengelköy’deki Çınaraltı Çay Bahçesi buranın vazgeçilmezlerinden biri. Buraya gelirseniz Çengelköy Börekçisi’nden böreğinizi alıp burada yiyebilirsiniz. Çengelköy Sahili ve yol üzerindeki kokoreççiler de çok seviliyor. Özellikle yaz ve bahar aylarında Çengelköy’de vakit geçirmek İstanbul’da yapabileceğiniz en keyifli şeylerden bir kaç şey arasında.

6. Kadıköy

Kadıköy Gidilecek Yerler

Kadıköy, İstanbul’un Marmara Denizi kıyılarına bakan en merkezi semtlerinden biri. Kadıköy’ün, İstanbul fethedilmeden önceki adı Kalkedonya’ymış. İstanbul’un fethinden sonra yönetimi İstanbul Kadısına verilmiş ve Kadıköy olarak anılmaya başlanmış. Kadıköy günümüzde özellikle gece hayatı ve alışveriş caddeleri ile dikkat çekiyor.

7. Kandilli

Kandilli Gezilecek Görülecek Yerler

Kandilli, İstanbul Boğazı’nın en güzel manzaralarını seyredebileceğiniz yerlerden biri. Kandilli’de bulunan Adile Sultan Sarayı ünlü işadamı Sakıp Sabancı ve Sabancı Holding tarafından restore edilmiş. 2007 yılından bu yana da kültür ve kongre merkezi olarak hizmet veriyor. Gezilecek ve Görülecek Yerler yazımızda, Kandilli Nerede, Kandilli Mekanlar, Kandilli Adile Sultan Sarayı konularını bulabilirsiniz.

8. Kanlıca

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Kanlıca, İstanbul’un en ünlü semtlerinden biri. Özellikle Kanlıca Yoğurdu, Kanlıca denilince ilk akla gelen şeylerden biri. Eski zamanlarda burada yetişen bir bitkiyi yiyen ineklerin sütlerinden yapılan yoğurt çok lezzetli olurmuş. Günümüzde de Kanlıca İskelesi’nin çevresinde yoğurt satan bir çok yeri görebilirsiniz. Mihrabat Korusu ve Kanlıca Sahili Kanlıca’da diğer gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

9. Kuzguncuk

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Kuzguncuk, İstanbul Anadolu Yakası’nın en sevilen tarihi semtlerinden biri. Eskiden bu bölgede azınlıklar yaşarmış. O nedenle burada kilise, cami ve sinagogları yan yana görebilirsiniz. Günümüzde iki veya üç katlı cumbalı eski İstanbul evleri ve tarihi sokakları ile İstanbul’un en sevilen semtleri arasında bulunuyor.

10. Şile

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Şile, İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan tatil havasına girebileceğiniz yerlerden biri. İstanbul’da çalışıyorsanız ve şehirden uzaklaşmak için zamanınız kısıtlıysa, Şile’ye gidebilirsiniz. Özellikle hafta sonları İstanbulluların kaçış noktası olan Şile’ye günübirlik gidebilirsiniz. Eğer rotanıza Şile çevresindeki diğer yerleri de eklerseniz konaklama da yapabilirsiniz.

11. Üsküdar-Kız Kulesi

Üsküdar Gezilecek Yerler

Üsküdar, İstanbul’un en eski semtlerinden biri. Üsküdar Gezilecek Yerler yazımızda, Üsküdar’da Gezilecek Noktalar, Üsküdar’da Görülecek Yerler, Üsküdar’da Yapılacak Şeyler, Üsküdar’da Tarihi Mekanlar, Üsküdar’da Gidilecek Mekanları detaylı olarak bulabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.