banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en alçak gölü Lut

banner1020

Dünyanın ilk sağlık merkezlerinden biri olarak bilinen Filistin ve İsrail arasında yer alan Lut Gölü ya da diğer adıyla Ölü Deniz, dünyanın en alçak seviyedeki gölü olarak biliniyor.

banner974
Dünyanın en alçak gölü Lut

banner971

Normalin üzerinde tuz yoğunluğu ile bilinen tarihi göl, suyundaki minerallerin tedavi edici özellikleri sayesinde her yıl dünyanın dört bir köşesinden binlerce turisti kendisine çekiyor.

l3

Dünyanın 7 yeni harikasının belirleneceği listeye girebilmek için İsrail ve Filistin’in siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak destek verdiği Lut Gölü, 600 km² civarında bir alanı kaplıyor.

l4

Lut Gölü %28 ile %33 arasında değişen tuz oranıyla dünyanın en tuzlu üçüncü gölü özelliğine de sahip.

l5

Ürdün ile İsrail arasında kalan gölü popüler kılan bir diğer etken ise, tuz seviyesinin yüksekliği dolayısıyla üzerindeki hiçbir şeyin batmaması.

l6

Öte yandan Lut Gölü, küresel ısınma sonucu olarak kuruma tehlikesi altında.

l2

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ece - 5 yıl önce
bu kitaplardan herhangi birini okuyan oldu mu