banner913
banner932
banner1012

"Tarım ve üretim gözbebeğimiz gibidir”

banner1020

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit "Bugün ayakta kalmak ve geleceğe sağlam temeller üzerinde gitmek istiyorsak ülke olarak dört elle üretime sarılmalıyız. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Tarım ve üretim gözbebeğimiz gibidir” dedi

banner974
"Tarım ve üretim gözbebeğimiz gibidir”

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliğini ziyaret etti.

TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyaret sırasında, özellikle pandemi döneminin tüm dünyaya üretimin önemini bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Üretimin önemi ve değerini bilmeyen ülkelerin gelişimlerinde ciddi sorunlar yaşandığı ve geleceklerinin tehlikede olduğu ortadadır. Bugün ayakta kalmak ve geleceğe sağlam temeller üzerinde gitmek istiyorsak ülke olarak dört elle üretime sarılmalıyız. Bizler bu bilinçle hareket ediyoruz. Tarım ve üretim gözbebeğimiz gibidir” diye konuştu.

Özellikle pandemi döneminde hükümet ettiğini iddia edenlerin üreticiyi önemsemediklerini, dahası yok oluşa sürükleyecek kararlara imza attıklarını söyleyen Özyiğit, üretici lehine yaptıkları tüm önerilerin de hükümet tarafından görmezden gelindiğini kaydetti.

Özyiğit, “Bir toplum ürettiği ölçüde vardır. TDP, üretime yönelik atılacak her adımın, üretimin önündeki engellerin kaldırılması yönünde sonuna kadar uygulayıcısı ve destekçisi olacaktır” dedi. Renkli mazot uygulamasına geçmekte kararlı olduklarını, teşvikleri günün şartlarına göre yeniden revize edeceklerini belirten Özyiğit, “Teşvikler artık demode oldu, döviz aldı başını gidiyor, bunun mağduriyetini üretenler yaşamamalı. Üretenler, elbette ürettiklerinin, alın terlerinin karşılığını alıp, bir sonraki için de yeniden üretebilecek şekilde bir gelir elde etmelidir” dedi.

TDP olarak ister hükümette, isterse muhalefette üretimi her zaman öncelik yaptıklarını, tarımla ilgili her konuda üreticinin yanında durduklarını, tarım konusunda Meclis’te en çok konuşma yapan, sorunları gündeme getiren ve çözüm önerileri sunan partilerin başında TDP’nin geldiğini söyleyen Özyiğit, son olarak da Meclis’te Tarım Sigorta Fonu’yla bağlantılı olarak kuraklık ödemelerin yapılması için yardımcı olduklarını anımsattı. 

“GÜVENLİ, BESLEYİCİ GIDA”

TDP’nin tarım ve hayvancılıkta en önemli hedefinin halkın, güvenli ve besleyici gıda ürünlerine her zaman, hem fiziksel, hem de ekonomik erişimlerinin olmasını sağlamak olduğunu belirten Özyiğit, TDP olarak tarımsal üretimin verimliliğinin artması için ülkenin fiziksel ve iklimsel avantajlarının iyi kullanılmasını, üreticimizin insanca yaşayabilir bir kazanç elde edebilmesini ve üretim yaparken çevrenin korunmasını da kendilerine görev bildiklerini ifade etti.

TDP olarak Lefkoşa Türk Belediyesi’nin başarıyla ürettiği soya fasulyesi örneğinde olduğu gibi, ülke tarımının en yenilikçi yöntemlerle yeniden canlanmasını sağlayacaklarını, Doğrudan Gelir Desteği yanında, üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik destek verileceğini kaydeden Özyiğit, Tarım Bakanlığı’nın altında ilgili meslek gruplarının birlikte çalışacağı ve gıda konusunda tek otorite olacak Gıda Dairesi kurulmasının da hedefleri arasında olduğunu söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.