banner913
banner932
banner1012

“Müdürler sınavla gelecek”

banner1020

HP Genel Başkanı Özersay, kamuda müdürlerin siyasi atamayla değil sınavla göreve gelmesini sağlayacaklarını ve böylece devlette devamlılığa katkı konulacağını söyledi

banner974
“Müdürler sınavla gelecek”

banner971
 
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkede yeni yatırımlarla istihdam yaratılabilmesi için kamuda müdürlerin siyasi atamayla değil sınavla göreve gelmesini sağlayacaklarını ve böylece devlette devamlılığa katkı konulacağını vurguladı.
Genç İşadamları Derneğini (GİAD) ziyaretinde konuşan Özersay, bunca yıl kamuda müdürlerin üçlü kararname ile siyasi olarak yapılan atamalarla göreve geldiklerini, hükümet değiştiğinde de görevden alındıklarını ve bunun devlet hafızasının ve birikiminin kaybolmasına sebep olduğunu söyledi.
Özersay, üçlü kararnamenin kapsamının daraltılması için mücadele edeceklerini ve müdürlerin de herhangi bir kamu görevinden değil gerekli kriterleri yerine getiren kişiler arasından sınavla bu görevlere gelebileceklerine dikkat çekti.
Özersay ülkede geçmişte yapılan bilimsel araştırmalara göre dış yatırımların önündeki en önemli engellerden birinin siyasi istikrarsızlık bir diğerininse kamudaki hantallık olduğuna dikkat çekerek “işte tam da bu bağlamda kamuda bir adım daha atarak müdürleri siyasi atama olmaktan çıkaracağız. Müşavirliği kaldırdığımız gibi müdürlükleri de sınavla gelinebilecek pozisyonlara çevireceğiz. Gerek bu iki hamle gerekse kamuda performans değerlendirmesinin kullanılmasıyla ülkemizde iş yapabilirlik açısından bir adım daha ileri gidilmiş olunacak. Genç işsizliğin bu kadar çok arttığı bir ortamda bu türden hamlelere ve dolayısıyla yatırımların önünün açılmasına ihtiyaç vardır” dedi.
Halkın Partisi’nin hükümette olduğu dönemde müşavirliğin kaldırılmasını mümkün kıldığını, bunun için ciddi mücadele verdiğini anlatan Özersay “Müşavirlik kalkınca bu kez müdürlerin eski maaş eski göreve dönme durumları ortaya çıktı. Oysa konusunda uzman ve sınavla gelen müdürler KHK kanalıyla sınavla geldikleri zaman siyasiler tarafından kızağa çekilemeyecek ve hizmet vermeye devam edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.