banner913
banner932
banner1012

Hulusioğlu: “Çatalköy ve Esentepe KKTC’nin en gözde beldesi olacak”

banner1020

banner974
Hulusioğlu: “Çatalköy ve Esentepe KKTC’nin en gözde beldesi olacak”

banner971
Çatalköy Belediye Başkanı ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy ve Esentepe’nin KKTC’nin en gözde beldesi olacağına inandığını da ifade etti. Hulusioğlu, “Bu belediye hepimizindir. Bölgeli insanlara aidiyet duygusu kazandıracağız” dedi.

Çatalköy Belediye Başkanı ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Hulusioğlu, Hakikat Web TV’de yayınlanan ve Güven Arıklı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Günaydın Hakikat’ adlı programa katıldı. 
Belediye başkanlığı süresi boyunca yaptığı yatırımlara dikkat çeken Mehmet Hulusioğlu, özellikle altyapı konusunda bölgeye büyük katkılar koyduklarını ifade etti.

Adayların “Çatalköy’de düğün salonu yok” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Hulusioğlu, “Çatalköy’de düğün salonu vardır. Kapasitesi sıkıntılı ve yeterli olmamasından dolayı Arapköy’e çok güzel bir düğün salonu yaptık” dedi.

“İçme suyuyla ilgili sorunlar çözüldü”

İçme suyuyla ilgili olan hemen hemen tüm sorunların çözüldüğünü aktaran Hulusioğlu, “Sadece oteller bölgesinde bir sıkıntımız var. Ancak, Su Dairesi ve Türkiye Cumhuriyeti Su İşleri Dairesi ile bunu projelendirdik. Kasım ayında ihaleye çıkıldı… Oradaki sorun yaz girişine kadar çözülecektir” ifadelerini kullandı.

“Belediyenin 84 personeli var, istihdam yapmadık”

Hulusioğlu, bölgede ciddi anlamda bir nüfus yoğunluğunun olduğunu belirterek, “Hizmet götürebilmek için büyük çaba harcıyoruz. Ben ilk belediye başkanı olduğumda 11 kişi istihdam etmiştim, personel sayımız 117’ye yükselmişti. Şu an 84 personelimiz var, hiç istihdam yapmadık” diye konuştu.

Hulusioğlu, Çatalköy ve Esentepe’nin KKTC’nin en gözde beldesi olacağına inandığını da ifade ederek, “Bu belediye hepimizindir. Bölgeli insanlara aidiyet duygusu kazandıracağız” dedi.

“Belediyeler reformunu halka doğru anlatılamadı”

Belediyeler reformunun vatandaşlara doğru anlatılmadığını kaydeden Hulusioğlu, “Reform, hep belediyelerin birleştirilmesi gibi algılandı. Birleştirilen belediyeler ‘kapandı’ denildi ancak asla böyle bir şey yoktur” açıklamasında bulundu.

“51/95 sayılı yasa ile mali yapımız güçlenecek”

İki belediyenin birleşmesi ile zorlu bir süreç yaşanacağını aktaran Hulusioğlu, 51/95 sayılı yasada ciddi anlamda önemli tadilatlar yapıldığını kaydetti, şöyle devam etti:

“51/95 sayılı yasanın yeni hali seçimden sonra yürürlüğe girmez ise büyük sıkıntı yaşayacağız. Seçimlerden sonra umarım hayata geçer. 51/95 sayılı yasayla birlikte belediyelerimizi doğru kurgulamalıyız. 51/95 sayılı yasa ile ciddi anlamda mali yapımız güçlenecek.”

“Girne-Çatalköy İmar Planı’na Esentepe’nin eklenmesini öngörüyoruz”

Girne-Çatalköy İmar Planı ile bölgedeki yapılaşmaya bir disiplin getirildiğini aktaran Hulusioğlu, Esentepe’nin de imar planına eklenmesinin öngörüldüğünü ve projelerin hazırlandığını belirtti.

“Çatalköy Belediyesi’nin borçlanma derdi yoktur”

“Çatalköy Belediyesi’nin borçlanma derdi yoktur” diyen Mehmet Hulusioğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Çatalköy Belediyesi’nin mali açıdan çok doğru idare edildiğini söyleyebilirim. 40 senelik borçları taksitlerle hala ödüyoruz. Adaylar yüzeysel olarak duydukları veya öngördükleri maliyet açısından inceleseler zaten ne kadar doğru bir politika ile yönettiğimizi görecekler.”
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.