banner913
banner932
banner1012

Uykusuzluk Problemi Yaşayanlara 16 Ayrı Çözüm Önerisi

banner1020

Eğer uyku probleminiz varsa, uykunun gelmesine engel olunamayan aşağıda yer verdiğimiz uygulamaları deneyebilirsiniz. Belirtilen durumlarda isteseniz de istemeseniz de uykuya davetiye çıkaracaksınız. İlaç kullanımını bu doğal uyku yöntemlerinden ayrı tuttuk ve dile getirmedik ki önermiyoruz da. Her şey doğalı ile güzel ve anlamlıdır.

banner974
Uykusuzluk Problemi Yaşayanlara 16 Ayrı Çözüm Önerisi

banner971

1. Yiyecekler

Uykudan 1-2 saat kadar önce alınan bu besinler, uykunun gelmesini sağlıyor. Serotonin ve melatonin hormonlarının salgılanarak, güzel bir uykuya dalmanıza destek olan gıdalar; yoğurt, muz papatya çayı, ılık süt, bal, patates, yulaf unu, badem keten tohumu, hindi.

2. Kitap Okumak

Yatakta kitap okumak gözlerin ağırlaşması ve uykuya dalmak.. En tatlı uyku halidir. gözler yavaş yavaş ve kendiliğinden kapanır. Zihin bir şey düşünmeden uykuya dalar. Huzurlu bir uyku garantidir. Sıkıntılı günlerde ve gecelerde kitap okuyarak uykuya dalmak zihni sakin tutmanın en güzel yoludur.

3. Duş Almak

Ilık bir duş almak ve ardından geçen 15 dk. sonrası uykunuz mutlaka gelir. Ya da uyumak için yattığınızda fazla zorlanmadan, rahat bir uyku çekersiniz.

4. Sobanın Yanına Kıvrılmak

Sobalı evin avantajıdır bu. Belki de tek avantajı. Odunun, kömürün sesi çıtır çıtır gelirken, sobanın yanıbaşında oturduğunuzda, uyumak istemeseniz de bir süre sonra dayanamaz ve kedi gibi kıvrılıp uyursunuz.

5. Mecburi Muhabbetlere Tutulmak

Kıramayacağınız, kırılmasından korktuğunuz arkadaşınızın size sevgilisini anlatmasını bu duruma örnek olarak gösterebiliriz. O size anlatırken sizin çılgınca uykunuz gelir. O anlatır siz dinlersiniz, o anlatır siz süzülürsünüz, o anlatır sizin gözleriniz yavaş yavaş kapanır. Sonra kendinizi toparlamaya çalışırsınız ve o an tek istediğiniz sadece uyumaktır.

6. Ders Çalışmak

En tatlı uykulardan biridir, kitap elden yavaş yavaş süzülür, uyanıldığında pişmanlıklar peşini bırakmaz insanın... Bir daha olmayacak denilip söz verilir, ama bir daha olur bir daha bir daha.

7. Yorgunluk

Yorgun argın işten eve gelindiğinde, sızma halidir yorgunluktan uyuyakalmak. Bacaklar yorgunluktan artık taşıyamaz uyanık bünyenizi, boyun sekiz çizer, eller deseniz haritada şehir bulurcasına klavyede harf bulmaya çalışır yorgunluktan ve kan çanağı olmuş gözler artık uykuya teslim olur.

8. Ağlamak

Üzüntüden bitap düşmüş kişinin, yastığı ıslatan göz yaşlarıyla uykuya dalması çok kolaydır. Bir insanın en masum olduğu anlardan biridir herhalde. yorganın içinde hıçkırıkları duyulmasın diye uğraşırken bir yandan da burnundan akan sümüğü koluna siliyorsa acınasıdır. ama her nedense ağlamak insanı rahat uyutur

9. Klasik Müzik Dinlemek

Klasik müziğin insanı tedavi eden bir etkisinin olduğu söylenir hep. Dinlendiren bir yapıya sahiptir bu müzik türü ve o tınıları dinlerken günü, dünü, her şeyi düşünürsünüz, bir yandan da müziği duymak inanılmaz zevk verir, gözleriniz yavaş yavaş kapanmaya başladığında her şey bir film gibi döner beyninizde ve uyursunuz nihayetinde.

10. Uzun Yolculuk

Özelikle son dönemlerde artan konfor sayesinde, bir otobüs yolculuğunda gözlerinizi uzun süre açık tutabilmeniz imkansızdır, yaşayanlar bilir. Sürekli ağaç yol, gelen giden araçlar virajlar vb. görmek gözlerinizi yorar. Dinlendirici olmasa da bu uyku bir çeşit transtır. Tüm dertlerden bir süreliğine uzaklaşıldığı için de anlatılmaz yaşanır cinsinden bir olaydır.  Molalarda "acaba kalksam mı?" diye düşünülür, erinirsiniz kalkamazsınız, uykuyu bozmak istemezsiniz ve koltukta kıvrılıp uykuya devam edersiniz.. Ta ki son mola yeri geçip, hem acıkıp hem de tuvalet ihtiyacı oluşana dek.

11. Uyumamak Zorunda Olma Farkındalığ

natla uykuyu getirecek olan, düşüncesi bile yetecek işkence bir eylemdir uyumamak zorunda olmak Uyumamak adına yapılması gereken ne varsa yaparsınız ama hiçbir etki etmez. 'Kafamı koysam uyurum.' tabiri işte tam da bu anlarda fazlasıyla anlam kazanır. Her türlü uyku ilacından daha etkilidir. Uyumak zorunda olunan gecelerde kaçan uykular hep birlikte geri gelir, saldırırlar.

12. Karanlıkta Televizyon İzlemek

Uyuku getirmek için ideal yöntemlerden biridir. Hele de uzanmışsanız ağırlık çöker ve göz kapaklarınızı taşıyamaz olursunuz işte en tatlı uykulardan biri gelir o an. Bir süre sonra izlediğinizi anlamamaya başlar, arada gözleriniz açılır ama hemen tekrar kapanır. Dışarıdan gelen ve sizin yarım yamalak anladığınız sesler sessizliğin beyninize verdiği hasara son verir. Daha sonra da mutlu sona ulaşılır.

13. Saçlarınızın Okşanması

Sonsuz bir güven ve sıcaklık hissinin bedeninizi kaplamasıyla oluşan uyku çeşidi. Birden bire huzurlu bir gülümsemenin yüzünüze yayıldığı, içinizin eridiği mayıştığınız andır. Hiç bitmesin istersiniz o an ki özellikle sevgiliniz tarafından okşanıyorsa saçlarınız zaman o an dursun, akmasın istersiniz. Bunun dışında kuaförde (özellikle de sabah saatlerinde) kadınların sıklıkla başına gelen durumdur. Saçlar bukle bukle ayrılarak dipten uça temas bazen yapılan masaj çok fazla uyku getirir. Ne şekilde olursa olsun birisi saçlarınızla ilgilendiğinde, uyku da o an sizin ilgi alanınıza dahil olur..

14. Bilgisayar Başında Vakit Geçirmek

Gerekli konfor sağlandığında televizyon karşısında uyumaktan fazla bir farkı yoktur. Bilgisayarla saatlerce uğraşan bünyenin kaçınılmaz sonudur. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, uyumaktır.Eğer uykunuz gelmiyorsa bilgisayarda özellikle oyun oynamayı deneyebilirsiniz.

15. Bebek Emzirmek

Yeni doğum yapmış her annenin yaşayabileceği bir durumdur. Uykusuz geceler geçiren bir anne bu uykusuzluktan dolayı yine de uyuyamama problemi yaşayabilirken, bebeğini emzirirken direk uykusu gelir. Sabah ya da gece farketmez, o temas anında, belki de o anın verdiği huzur kadının bedeni rahatlatır, gevşetir ve uyku çöker bünyeye. Ancak çok dikkatli olunması gereken bir uyku çeşidi olup, uykuya yenik düşülmesi sonucunda bebeğe zarar verilebilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.