banner913
banner932
banner1012

Sağlık Bakanlığı, hipertansiyon, diyabet ve böbrek hastalıkları için tarama yapacak

banner1020

Sağlık Bakanlığı, sağlıkla ilgili istatistik verileri toplamak amacıyla ülke genelinde bakanlığa bağlı 16 sağlık merkezi ve 4 hastanede böbrek hastaları, hipertansiyon ve diyabet tarama programı başlatıyor

banner974
Sağlık Bakanlığı, hipertansiyon, diyabet ve böbrek hastalıkları için tarama yapacak

banner971

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde, hipertansiyon, diyabet ve böbrek hastalıkları için tarama yapıyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “sağlık politikaları oluşturulmasında ülkenin sağlık istatistikleri elzemdir” denildi.

Bu doğrultuda sağlıkla ilgili istatistik verileri toplamak amacıyla ülke genelinde bakanlığa bağlı 16 sağlık merkezi ve 4 hastanede böbrek hastaları, hipertansiyon ve diyabet tarama programı başlatılacağını ifade eden Sağlık Bakanlığı, şunları kaydetti:

“Bu anlamda hastane ve sağlık merkezlerinde sorumlu hekim ve hemşirelere eğitim toplantısı düzenlenerek uygulamayla ilgili bilgiler verildi.

Tarama programının üç ay içerisinde tamamlanması öngörülmekte olup, ilk etapta Lefkoşa merkezlerinde, ilerleyen günlerde ise diğer merkezlerde uygulanacaktır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.