banner913
banner932
banner1012

"Dünya lideriyiz"

banner1020

KKTC’nin diyabet konusunda maalesef dünya lideri olduğuna işaret eden Sucuoğlu, beslenme konusundaki bilinçlendirmenin çocuk yaşlarda, hatta bebek daha anne karnında iken annenin bilinçlendirilmesiyle başlaması gerektiğini söyledi

banner974
"Dünya lideriyiz"

banner971

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, beslenme konusunda bilinçlenmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği’nin 9’uncu Diyetisyenler Günü etkinliği yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören etkinliğin başında yaptığı konuşmada, Diyetisyenler Birliği Yasası’nın uygulanması aşamasında Sağlık Bakanlığı’nın desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Obezite konusuna da değinen Ağören, obezite tedavisinde tıbbi beslenme, fiziksel aktivite alışkanlığı ve sağlıklı bir yaşam tarzını alışkanlık haline getirmenin başarının temelini oluşturduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Diyetisyenler Birliği Yasası’nın Nisan ayında geçtiğini anımsatarak, yasayla diyetisyenlik mesleğinin ciddi bir kontrol mekanizmasıyla disiplin içinde yürütüleceğini belirtti.

KKTC’nin diyabet konusunda maalesef dünya lideri olduğuna işaret eden Sucuoğlu, şunları kaydetti:

“Beslenme bilinçsizliği ve kontrolsüz, dikkatsiz beslenmemiz sadece diyabet değil birçok hastalıklara sebep oluyor. Başta kalp-damar, karaciğer, böbrek ve tüm sağlığımızı ilgilendiren rahatsızlıkların en önde gelen sebeplerinden bir tanesi bilinçsiz beslenme ve kısıtlı fiziksel aktivitedir.”

Bilinçlendirme ve bu tip sıkıntıları olanlara yardım anlamında diyetisyenlere çok büyük görev düştüğünü vurgulayan Sucuoğlu, beslenme konusundaki bilinçlendirmenin çocuk yaşlarda, hatta bebek daha anne karnında iken annenin bilinçlendirilmesiyle başlaması gerektiğini söyledi.

Sağlık açısından bazı alışkanlıklardan vazgeçilmesini de isteyen Sucuoğlu, yakın mesafelere yürüyerek veya bisikletle gidilmesinin alışkanlık haline getirilmesi çağrısı yaptı.

Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak Diyetisyenler Birliği ile yapılacak çalışmalarda kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da kaydetti.
Açılış konuşmalarının ardından uzmanlar tarafından Bariatrik Cerrahi uygulamaları ve tıbbi beslenme tedavisi hakkında bilgiler verildi.

banner979

Etiketler; #sağlık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.