banner913
banner932
banner1012

"Covid-19 ancak tedbirlerle ve aşılarla aşılabilir"

banner1020

banner974
"Covid-19 ancak tedbirlerle ve aşılarla aşılabilir"

banner971

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, “tüm ısrarla uyarılarımıza karşın Covid-19 ile ilgili uyulması gereken kurallar göz ardı edilmeye devam edilmekte özellikle düğünler ve benzeri kalabalık alanlardaki etkinliklerde yapılan yakınlaşma ve temaslar ülkemizdeki pandemi konusunda ulaştığımız başarılı sonuca gölge düşürmekte mücadelede bizi geriye götürmektedir” diyerek, halka çağrıda bulundu ve covid-19'un ancak tedbirlerle ve aşılarla aşılabileceğini vurguladı.

Bakan Üstel, yaptığı açıklamada, kişilerin yaratacağı olumsuzlukların, toplum olarak fedakarlık göstererek gelinen noktayı kaybetmeyi sağlayacak duruma gelinmesine neden olabileceği uyarısında bulunarak, bu sebeplerle ülkenin yeniden kapanmasına seyirci kalamayacaklarını belirtti.

Üstel, Covid-19 ile mücadelede en önemli unsurlarından olan aşılanma konusunda bakanlık olarak ellerinden gelen çabayı Anavatan Türkiye Cumhuriyeti yardımlarıyla en üst düzeye çıkarırken, halktan alınması gereken tedbirlere uymasını beklemenin görev ve sorumluluk olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığınca uygulanmakta olan Covid-19 aşılarının hastalığı ağır geçirme riski, hastanede tedavi ve ölüm oranını azaltmakta olduğunu beliren Üstel, “Aşıyla birlikte bağışıklık arttıkça virüs etkisizleşecektir” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.