banner913
banner932
banner1012

Çayönü'nde kuş gribi şüphesi

banner1020

Çayönü’nde bir kişiye ait güvercinlerde kuş gribi şüphesine rastlandı

banner974
Çayönü'nde kuş gribi şüphesi

banner971
Veteriner Dairesi, Çayönü’nde bir kişiye ait güvercinlerde kuş gribi şüphesine rastlandığını ve kesin teşhis çalışmalarının sürdüğünü duyurdu
Yazılı bir açıklama yapan Veteriner Dairesi, söz konusu üreticinin güvercinlerinde “yüksek oranda ölüm” tespit etmesi üzerine daireye bildirimde bulunduğunu , yapılan otopsilerde ise “Kuş Gribi” şüphesinin belirlendiği belirtildi.
Açıklamada, “Hastalığın laboratuvar teşhisi için gerekli numuneler alınmış ve kesin teşhis çalışmaları sürmektedir” denildi.
Daire, tedbir amaçlı olarak kümesteki diğer tüm güvercinlerin Veteriner Dairesi ve Beyarmudu Belediyesi ekipleri tarafından "imha" edildiğini açıkladı.
Açıklamada, "Veteriner Dairesi tarafından, bölgedeki diğer kanatlı hayvanlar işletmeleri ve çiftlikleri izlenmektedir" ifadeleri de kullanıldı. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.