banner913
banner932
banner1012

Babutsanın faydaları

banner1020

Babutsa .hint inciri, frenk inciri, mısır inciri, kilis inciri, pabuç inciri, kaynanadili, kürek yemişi gibi yöresel isimlerle anılan dikenli incir tam bir şifa kaynağıdır .

banner974
Babutsanın faydaları

banner971

Halk arasında farklı isimlerle adlandırılan dikenli incir yüzyıllardan beri birçok ilacın ham maddesi olarak kullanılmıştır. Peki, dikenli incirin ne gibi faydaları vardır? İşte dikenli incir hakkında bilmeniz gerekenler...

.İŞTE BABUTSANIN FAYDALARI;

- Özellikle yaz aylarında yaşanılan yorgunluk, bitkinlik ve sıcaklardan bunalma gibi şikayetilerinin oranını azaltır. Kişilerin daha zinde olmasını sağlar.

- İçerisindeki şeker oranı kandaki insülin değerlerini etkilemediğinden şeker hastalarınında rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.

- Dış faktörlerin etkileri ile güçsüzleşmiş saç hücrelerini yenileyerek, saç hacmini ve parlaklığıı artırır.

- İçerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi verdiğinden zayıflamak isteyen kişilerin diyet listelerindeki meyveler arasında yerini alır.

- Düzenli olarak her gün üç tane dikenli incir yerseniz mide ve bağırsak hastalıklarına bağlı gelişen; kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltabilirsiniz.

- Dikenli incir kolestrolü de düşürmeye yardımcı olur.

- Vitamin ve minarel bakımından zengin olan bu meyve ciltteki genç hücrelerin sayısını artırarak yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda birçok cilt ilacının da ham maddesidir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.