banner913
banner932
banner1012

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

banner1020

Dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşan akciğer kanseri erkeklerde prostat, kadınlarda ise meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olarak tanımlanıyor. En korkutucu kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan bu kanserin en sinsi 9 belirtisini

banner974
Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

banner971

Hem erkeklerde hem de kadınlarda en sık ölüm nedeni olan akciğer kanseri sinsi bir şekilde ilerleyerek çoğu zaman hiçbir belirti vermemektedir. Birçok kişi akciğer kanseri olduğunu, başka bir hastalık sebebiyle akciğer röntgeni çektirdiğinde öğrenmektedir.

Bu belirtilere özellikle dikkat edilmelidir:

Sürekli nefes darlığı ve hırıltılı solunum
Geçmeyen ve giderek artan öksürük, kanlı balgam

kanlı balgam ile ilgili görsel sonucu

İştah kaybı ve kilo kaybı
Göğüs, sırt, omuz, kürek kemiği, kol ve bacak ağrısı 

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

Ses kısıklığı 
Yutma güçlüğü

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

Göz kapağında düşme
Tekrarlayan enfeksiyonlar

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

Parmaklarda çomaklaşma

Akciğer kanserinin en sinsi 9 belirtisi

Akciğer kanserinin en önemli nedeni, her ne kadar sigara olsa da tüm akciğer kanserleri vakaları incelendiğinde %15’lik dilimini de hiç sigara içmemiş kişilerin oluşturmaktadır.

Sigara kaynaklı akciğer kanseri riski altında bulunanlar sigara, pipo, puro, nargile ve bu ürünlerin tüketildiği ortamlardan uzak durarak bu riski çok büyük oranda azaltabilir.
 

Genetik faktörler, asbest, radon gazı, hava kirliliği, içme sularında bulunan yüksek düzeydeki arsenik madde nedeniyle risk altında bulunan kişiler ise hayat şartlarını düzelterek bu riski en aza indirebilir.

hava kirliliği ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.